Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 05:27
ΒόλοςΤοπικά

Αυτό είναι το «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο – «Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» λένε οι γείτονες (video)


Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί, μετά από προθεσμία που πήρε, ο 28χρονος, ο οποίος συνελήφθη στον Βόλο για ενδοοικογενειακή βία. Ο 28χρονος κρατείται, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ισούται με βαριά σωματική βλάβη.

Η 22χρονη σύζυγός του και η δύο ετών κόρη τους έχουν μεταφερθεί σε προστατευόμενο χώρο, έτσι ώστε να είναι ασφαλείς.

Τι αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ

Το ζευγάρι, με καταγωγή από την Αλβανία, ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο 28χρονος είχε κλειδαμπαρωμένες μέσα στο σπίτι τόσο τη γυναίκα όσο και την κόρη του.

Τα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 28χρονου που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ο συλληφθέντας κακοποιούσε και το παιδί.

Μάλιστα, τονίζεται ότι κανένας γιατρός δεν είχε δει το δίχρονο παιδί, όπως θα ήταν το συνηθισμένο, ειδικά σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο 28χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο.

Το σπίτι «κολαστήριο»

Κλειδαμπαρωμένο ήταν το σπίτι όπου φαίνεται ότι μητέρα και κόρη μαρτυρούσαν στα χέρια του 28χρονου. Η 22χρονη μητέρα δεν έβγαινε σχεδόν καθόλου από το σπίτι, ενώ οι γείτονες δεν είχαν δει ποτέ το παιδί. Το MEGA παρουσίασε εικόνες από το σπίτι «κολαστήριο».

Τι καταγγέλλουν γείτονες

Υπενθυμίζεται ότι γείτονες επενέβησαν για να σώσουν την 22χρονη μητέρα στις Αλυκές Βόλου, όταν άκουσαν τις κραυγές της.

Μετά από επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν και στη συνέχεια να τον συλλαμβάνει η Αστυνομία.

«Δεν τη βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι Αλβανών, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε» λέει μία γυναίκα.

Μία άλλη γειτόνισσα δηλώνει: «Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ».

Την απειλούσε ότι αν μιλήσει θα σκοτώσει τους γονείς της

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος εγκαταστάθηκε μαζί με τη νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.

Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν.

Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια, όχι μόνο μετατρέποντας το σπίτι τους σε φυλακή και τόπο βασανιστηρίων, όπως και απαγορεύοντάς της κάθε γνωριμία ή φιλία σε ένα ξένο περιβάλλον, αλλά και εκβιάζοντάς την καθημερινά. Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.