Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023 03:21
Ελλάδα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ο 24χρονος για την επίθεση στον Κουμουτσάκο


Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί, στις 19 Νοεμβρίου, για δύο πλημμελήματα ο 24χρονος που κατηγορείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του Γ. Κουμουτσάκου.

Ο νεαρός, που αφέθηκε ελεύθερος, αρνείται πως ανήκε στην ομάδα εκείνων που προπηλάκισαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον βουλευτή και φέρεται να υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε ήταν να προστατεύσει έναν άνθρωπο που είδε ότι δεχόταν επίθεση χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται για πολιτικό, ούτε και για ποιόν πρόκειται.

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Κουμουτσάκο να καταθέσει πιστεύοντας ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά του, μέσα από τη μαρτυρία του βουλευτή. Επέμεινε ότι μοναδικός του σκοπός ήταν να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο και να διαφυλαχθεί η ειρήνη. Στόχος του ήταν, όπως υποστήριξε, να πάει τον κ. Κουμουτσάκο στη διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στα σκαλάκια.

Για μια πρώτη νίκη του 24χρονου έκανε λόγο ο δικηγόρος το, Νίκος Πούης.

Η εκτίμηση ωστόσο της Αστυνομίας, βάσει των βίντεο από την επίθεση στον βουλευτή, είναι πως ο 24χρονος είχε σκοπό να καθυστερήσει τη φυγή του κ. Κουμουτσάκου, και για τον λόγο αυτό όταν πιάνει τον βουλευτή αντί να τον οδηγήσει προς τους αστυνομικούς, τον οδηγεί προς το μέρος των διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητά άλλα τέσσερα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί, εκ των οποίων οι δυο έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Στο πλευρό του 24χρονου βρίσκονταν τουλάχιστον είκοσι άτομα, φίλοι του, που βρέθηκαν μαζί του στο συλλαλητήριο, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Οι δικηγόροι του έλεγαν ότι οι δράστες δεν γνώριζαν καν ότι ο άνθρωπος που χτυπούσαν ήταν βουλευτής, αλλά είδαν έναν άνθρωπο να προπηλακίζεται. Τότε ήταν που -όπως ισχυρίζονται- ο συλληφθείς 24χρονος προσπάθησε να τον προστατεύσει.

Πρόσθεσαν ότι χθες το μεσημέρι πήρε το μετρό και πήγε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει και στη συνέχεια μαζί με τους αστυνομικούς πήγαν στο σπίτι του για κατ’ οίκον έρευνα χωρίς να βρεθεί κάτι.

“Τον είχα πιάσει αγκαζέ και τον πήγαινα προς την ομάδα των ΜΑΤ έτσι ώστε να χρησιμοποιηθώ εγώ ως ασπίδα για να μην φάει οτιδήποτε ο κύριος. Καθώς τον πήγαινα προς τα ΜΑΤ είχα δει ήδη ότι ήταν 10-15 άτομα των ΜΑΤ ευελπιστώντας ότι ή θα έρθουν προς τα πάνω μου ή θα καταφέρω εγώ να πάω προς τα εκεί και να δημιουργήσω μια ασπίδα δέκα ατόμων γύρω από τον κ. Κουμουτσάκο. Από ο,τι είδα και στα βίντεο, αυτό επετεύχθη αλλά είχαν πέσει ήδη οι πρώτες”, είπε o ίδιος πριν συλληφθεί.

Ο πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου πήγε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ υπερασπιζόμενος τον 24χρονο: “Ερχόμαστε να βοηθήσουμε να βρεθούν οι άνθρωποι αν είναι από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Δεν βρίσκουμε τίποτα. Είναι ανίκανοι να τους βρούνε και ερχόμαστε σήμερα μας παίρνουν μια συμπληρωματική κατάθεση το εάν γνωρίζουν εάν το παιδί είναι στον οργανωμένο ποντιακό χώρο, τους το δηλώνουμε ναι, παίρνω το παιδί το ίδιο τηλέφωνο και του λέω θέλω να πας μέχρι τη ΓΑΔΑ γιατί θέλω να βοηθήσουμε να βρεθούν οι δράστες και έρχονται εδώ και τον συλλαμβάνουν. Χρησιμοποιήσαν εμένα για να έρθουν εδώ να συλλάβουν το παιδί”.

Στη δικογραφία οι αστυνομικοί έχουν συμπεριλάβει όλα τα βίντεο, με δυο σημεία όπως τονίζουν να προκαλούν ερωτηματικά. Ο 24χρονος φαίνεται στην αρχή του επεισοδίου να παίρνει τον κ. Κουμουτσάκο μόνος του, να τον κρατάει από τον λαιμό και να ακούγεται ένα από τα άτομα με το βαρύ ποινικό μητρώο που αναζητείται να του φωνάζει “πάρτον, πάρτον”, σε μια ξεκάθαρη προτροπή να τον απομακρύνει από τον πολύ κόσμο. Μετά φαίνεται μια κίνηση συγκαταβατική του 24χρονου που οδηγεί στην απομάκρυνση του βουλευτή, συνεχίζουν οι αστυνομικές πηγές. Ο Γ. Κουμουτσάκος ρωτήθηκε για το εάν τον γνωρίζει και απάντησε αρνητικά.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι κεραυνοί που εξαπέλυσαν μιλώντας στο ΜEGA οι συναρμόδιοι υπουργοί Κουρουμπλής και Τόσκας κατά της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας λόγο για βαρύτατες ευθύνες των αστυνομικών που δεν επενέβησαν.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com