Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 16:40
Τοπικά

Ανανέωση ζήτησε από το Βόλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης






Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία στη Μαγνησία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην υπουργού και υποψηφίου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου – ΕΒΟΛ.

Χθες βράδυ ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και στη συνέχεια μίλησε σε κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ, όπου τον προλόγισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος

Ο υποψήφιος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται δημιουργική ανανέωση και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντος της μεγάλης παράταξης. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Εγώ αγωνίζομαι για να μετατραπεί η ΝΔ από ένα κόμμα του 28% σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας, ότι δεν μιλά ουσιαστικά στη νεολαία κι είναι γερασμένη και σε επίπεδο μηχανισμών και σε επίπεδο ιδεών και προσώπων. Χρειάζεται δημιουργική ανανέωση. Κι αυτό είναι και το δίλημμα τον εκλογών. Δημιουργική ανανέωση ή στασιμότητα η οποία νομοτελιακά θα οδηγήσει στη συρρίκνωση?».
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού κ. Πανούση, εκφράζοντας τον εντονότατο προβληματισμό του, κι όπως είπε «Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη που απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Οι δε απάντηση της κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατη. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει τις ανησυχητικές καταγγελίες».
Για την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο, τόνισε ότι δυστυχώς η επίθεση αυτή είναι ένας μόνος κρίκος σε αλυσίδα βίας που έχει ξεκινήσει εδώ κι αρκετό καιρό. Όπως υπογράμμισε «Ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης, είναι όλοι εκείνοι που συστηματικά υπονόμευσαν τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό με ακραίες εκφράσει. Από το 2012, δημιουργήθηκε εμπρηστικός λόγος που μεταφέρθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δυναμίτισαν συνειδητά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου για να εκλεγούν στην εξουσία και σήμερα έσπειραν άνεμους και θερίζουν θύελλες».
Τέλος αν θα υπάρξει για το αν θα γίνει το περίφημο ντιμπέϊτ ή όχι και ποια μορφή θα έχει, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Έχω ζητήσει επανειλημμένως να γίνει δημόσια συζήτηση, στα όργανα του κόμματος τουλάχιστον, ωστόσο από τον κ. Μεϊμαράκη δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση. Λυπάμαι γι αυτό. Πρέπει όλοι να έχουμε κοινό στόχο. Πως θα αυξήσουμε την συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Αν ο επόμενος πρόεδρος εκλεγεί με μεγάλη συμμετοχή θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση. Αν όμως εκλεγεί με μικρή συμμετοχή τότε πολύ φοβάμαι, δε θα έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στις αλλαγές, που η ΝΔ χρειάζεται».

Σήμερα το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

*10:30: Επίσκεψη στην Καρδίτσα
*12.00: Επίσκεψη στα Τρίκαλα
*13:30: Συνάντηση με Δήμαρχο Φαρκαδόνας, Αθανάσιο Μεριβάκη
*14:30: Επίσκεψη στη Βιοκαρπέτ
*20:00: Ομιλία στη Λάρισα (Ξενοδοχείο «Divani»)