Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:25
Αθλητικά

Μέσι, Νεϊμάρ και Ρονάλντο για τη Χρυσή Μπάλα!






Ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τρεις υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα, όπως ανακοινώθηκε από τη FIFA. Ποιοι διεκδικούν τον αντίστοιχο τίτλο για προπονητή.

Η FIFA ανακοίνωσε τη λίστα με τους τρεις τελικούς υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα. Ο Λιονέλ Μέσι και ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ, μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ θα διεκδικούν το μεγάλο βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Ο Αργεντινός σταρ έχει κατακτήσει τέσσερις φορές τη μεγάλη διάκριση έναντι τριών Πορτογάλου, ενώ ο Νεϊμάρ βρίσκεται για πρώτη φορά στην τριάδα.

Υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου προπονητή είναι ο Λουίς Ενρίκε, που κατέκτησε το τρεμπλ με την Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα που πήρε πανεύκολα το πρωτάθλημα με την Μπάγερν και ο Χόρχε Σαμπάολι που οδήγησε τη Χιλή στο Κόπα Αμέρικα.

Ο Μέσι είναι υποψήφιος για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ απέναντι στην Μπιλμπάο στον τελικό του Κυπέλλου ξεπερνώντας τη… μισή ομάδα. Το βραβείο διεκδικούν οι Αλεσάντρο Φλορέντσι της Ρόμα και ο Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανέσια.