1 2
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024 21:45
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Καταδικάστηκε ερήμην ο «ποντικός» που έκλεβε μαγαζιά εστίασης για τη δόση του


Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ερήμην με αναστολή, με δικαίωμα έφεσης, επιβλήθηκε σε έναν 40χρονο άεργο από τον Βόλο, που μόλις πριν από λίγες μέρες ενώπιον του εισαγγελέα έκλαιγε και ζητούσε την απαλλαγή του, επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο κατηγορούμενος για τρεις κλοπές και δύο απόπειρες χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ωστόσο, κατέθεσαν ως μάρτυρες καταστηματάρχες που έπεσαν θύματα του 40χρονου, ο οποίος τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου έσπασε το τζάμι παραθύρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας) της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας 33χρονου, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, διότι έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (τσιπουράδικο), ιδιοκτησίας 47χρονου, προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου του. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα «σύνεργα της δουλειάς», ήτοι μία πένσα και κατσαβίδια.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 29-09-2022 έως προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξε τρεις κλοπές σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ ιδιοκτησίας 47χρονου, σε κατάστημα πώλησης χρωμάτων, ιδιοκτησίας 42χρονου και σε κατάστημα ψιλικών 55χρονης, από τις οποίες αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 € και 2 πακέτα με στιγμιαία λαχεία (ξυστό), καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών, ενός 58χρονου.

Ο 40χρονος, έχει απασχολήσει ξανά στις αρχές για κλοπές.