Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024 04:20
ΒόλοςΤοπικά

Βόλος: Δικογραφία “μαμούθ” για τον αρνητή γιατρό με τα μαντζούνια – Εξέταζε μέσω… skype για κορωνοϊό


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των δικαστικών αρχών στον Βόλο για τον 73χρονο Βολιώτη γιατρό που έδινε στους ασθενείς του συνταγές με μαντζούνια και αντιβιοτικά και τους απέτρεπε να πάνε στο Νοσοκομείο, λέγοντας ότι εκεί θα τους πεθάνουν προκαλώντας την κατεπείγουσα παρέμβαση του Εισαγγελέα Βόλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για δικογραφία «μαμούθ», καθώς η έρευνα σε βάρος του γιατρού έχει επεκταθεί.

Εκτός από την πρώτη επώνυμη καταγγελία που είχε γίνει από τους οικείους 65χρονης από τη Νέα Ιωνία, που απεβίωσε, εναντίον του γιατρού έχει υποβληθεί ακόμη μία επώνυμη καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «κουράριζε» διαδικτυακά μέσω skype και επίσης πέθανε από κορωνοϊό, μία στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία και δύο στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Δικαστικές πηγές λένε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού προηγουμένως ενσωματωθούν τα συμπληρωματικά στοιχεία από τις καταθέσεις των συγγενών των ασθενών άλλων πόλεων, που έχουν καταγγείλει τον 73χρονο. Μόλις συμπληρωθεί όλο το παζλ, η Εισαγγελία Βόλου θα αποφασίσει ποιά θα είναι η «τύχη» του γιατρού, του οποίου η δράση κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε ξεπεράσει τα όρια της Μαγνησίας και εκτείνονταν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Τι υποστήριξε ο ίδιος στις δικαστικές αρχές

«Με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα». Αυτό υποστήριξε ο ίδιος στην κατάθεσή του ενώπιον των αρχών, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του, μετά τις καταγγελίες ανθρώπων που έχασαν τους συγγενείς τους από covid.

Οι στενοί συγγενείς της 65χρονης, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που τον κατήγγειλαν, κατέθεσαν πως ο γιατρός τους συμβούλευε να μη μεταβούν στο Νοσοκομείο. Τους προμήθευε οξυγόνο κατ’ οίκον και όταν η κατάσταση επιβαρύνθηκε φέρεται να τους απέτρεψε να αναζητήσουν τη βοήθεια των γιατρών στο Αχιλλοπούλειο λέγοντάς τους «αν πάτε εκεί θα πεθάνετε».

Ο γιατρός φέρεται επίσης στην κατάθεσή του να επιμένει ότι ο κορονοϊός είναι μία γρίπη και ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν τους πολίτες, «πιστός» στα όσα έλεγε και διαδικτυακά σε διάφορες εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί με μοναχούς του Αγίου Όρους.

«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορονοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνονταν μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή).

Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», έλεγε τότε και ξιφουλκούσε κατά των επιστημόνων που παρότρυναν τον κόσμο να αναζητά την ιατρική υποστήριξη των γιατρών αφενός και αφετέρου να εμβολιαστεί κατά του covid 19.

Επίσης αποποιείται κάθε ευθύνη για την κατάληξη που είχαν οι θεραπείες του και ουσιαστικά «χρεώνει» στους νεκρούς τις επιπτώσεις που είχαν τα κοκτέιλ αντιβιώσεων και τα «μαντζούνια» που τους συνέστησε, αντί της ενδεδειγμένης θεραπείας που προέβλεπε το ιατρικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Η επώνυμη καταγγελία που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου

Ο σύζυγος της 60χρονης από τη Νέα Ιωνία που απεβίωσε ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε επώνυμα τον Βολιώτη γιατρό, τον Δεκέμβριο του 2021 στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Το δημοσίευμα προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

Στην κατάθεσή του στην Εισαγγελία Βόλου, κλήθηκε να καταθέσει για όσα διαδραματίστηκαν, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και η σύζυγός του να καταλήξει από κορονοϊό, καθώς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου μισοπεθαμένη, έγινε διακομιδή στη ΜΕΘ Χαλκίδας όπου και απεβίωσε.

Υπογράμμισε πως η θεραπεία με τα φάρμακα που υπέδειξε ο γιατρός δεν βοήθησε.

Ο γιατρός φέρεται να επέμεινε μέχρι τέλους ότι θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι και πως θα γίνουν καλά με τη δική του αγωγή.

«Μας είπε ότι είναι σε διαθεσιμότητα, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί και μετά αφού έγραψε τα φάρμακα, μάς είπε ότι θα βρει έναν δικό του γιατρό να τα συνταγογραφήσει. Ακόμη μας ενημέρωσε ότι έχει έναν γνωστό στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο θα μεσολαβήσει ο ίδιος για να εφοδιαστούμε με φιάλες οξυγόνου σε τιμή λογική. Για την οξυγονοθεραπεία μάς έστειλε να πάρουμε φιάλες οξυγόνου από άλλο σπίτι ασθενούς», πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι τόσο η σύζυγός του όσο και ο ίδιος μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο εσπευσμένα με πολύ σοβαρά συμπτώματα, μολονότι ο γιατρός τούς απέτρεπε, λέγοντας ότι «αν πάτε στο Νοσοκομείο, θα φύγετε πεθαμένοι από εκεί». «Μην ακούτε τι λένε. Να δείτε τι θα πάθουν σε τέσσερα πέντε χρόνια αυτοί που κάνουν το εμβόλιο. Θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα», φέρεται να υποστήριζε ακόμη, για να πείσει τους ασθενείς του.

Πηγή: εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ