Κόσμος

Βίντεο-σοκ από το Μεξικό: Η στιγμή της εκτέλεσης, με δεκάδες σφαίρες, αστυνομικού που συνέλαβε τον γιο του Ελ Τσάπο

Η σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας αξιωματικού της αστυνομίας στο Μεξικό την Τετάρτη, ο οποίος ενεπλάκη στη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας διέρρευσε στο Διαδίκτυο πριν από μερικές ώρες και δείχνει πώς δύο ένοπλοι άνδρες γαζώνουν κυριολεκτικά τον άτυχο αστυνομικό, ο οποίος και ξεψυχά μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, οι δύο άνδρες βγήκαν από ένα κόκκινο αυτοκίνητο, κρατώντας ημιαυτόματα όπλα στα χέρια και έριξαν τουλάχιστον 150 σφαίρες προς το μέρος του άτυχου αστυνομικού. Η ενέδρα των εγκληματιών διήρκεσε μόλις 30 δευτερόλεπτα, αφού οι δύο άνδρες είχαν ακολουθήσει το αυτοκίνητο του αστυνομικού στο πάρκινγκ εμπορικού κέντρου στην πόλη Κουλιακάν της επαρχίας Σιναλόα του Μεξικού.

Εκατοντάδες κάλυκες στο έδαφος από τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού που συμμετείχε στη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο στο Μεξικό

Βίντεο: Τα δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία του αστυνομικού

Στο βίντεο φαίνονται οι άνδρες να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και να ανοίγουν πυρ σε βάρος του αστυνομικού που είχε ενεργό ρόλο στη σύλληψη του Ελ Τσάπο.

Η σύλληψη του Ελ Τσάπο και τα αντίποινα των συμμοριών

Στις 17 Οκτωβρίου, οι αστυνομικές δυνάμεις του Μεξικού αφινιδίασαν τον γιο του Ελ Τσάπο και τον συνέλαβαν στην πόλη Κουλιακάν. Σύλληψη που συνοδεύτηκε από γενικευμένη σύρραξη από ενόπλους του καρτέλ ναρκωτικών στην πόλη Κουλιακάν του Μεξικού, η οποία ανάγκασε τις Αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο.

Το θύμα της ένοπλης επίθεσης της Τετάρτης φαίνεται πως υπήρξε αξιωματικός σε υψηλή θέση στην αστυνομία της επαρχίας του Μεξικού.

Ο πατέρας του Οβίντιο, Χοακίν Γκούζμαν, υπήρξε ο ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα επί δεκαετίες, πριν συλληφθεί και εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ο Ελ Τσάπο καταδικάστηκε σε ισόβια με την κατηγορία της εμπορίας τόνων ναρκωτικών.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr