Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:09
ΒόλοςΤοπικά

Σοκ και βαθιά θλίψη από τον θάνατο του Δημήτρη Πετρή






Τραγικό τέλος επιφύλαξε η μοίρα σε γνωστό σαξοφωνίστα Βολιώτη. Ο Δημήτρης Πετρής, ο αγαπημένος καλλιτέχνης, ο μουσικός γίγαντας, βρήκε ακαριαίο θάνατο σε ηλικία 75 ετών χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Επεσε στο κενό από το μπαλκόνι α’ ορόφου του σπιτιού του στον Βόλο και τραυματίστηκε θανάσιμα

Οταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο γύρω στις 14:30, διαπίστωσαν πως ήταν ήδη νεκρός. Δίπλα του υπήρχε ένας σταυρός, τον οποίο προφανώς ο γνωστός σαξοφωνίστας κρατούσε στα χέρια του νωρίτερα. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου μετέφερε τη σορό του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία, όταν έγιναν γνωστά τα στοιχεία του νεκρού. Επρόκειτο για έναν δημοφιλή καλλιτέχνη που γνώριζε μεγάλη αγάπη και θαυμασμό από τον κόσμο. Ενας εξαιρετικός μουσικός αλλά και υπέροχος άνθρωπος.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου του και παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στο μπαλκόνι του μία καρέκλα. Δεν είναι γνωστό τι συνέβη ακριβώς.

Ο 75χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του δίνοντας μάχη με την επάρατη νόσο. Είχε χάσει ακόμη και την ομιλία του, σύμφωνα με πληροφορίες. Η οικογένειά του που ήταν
πάντοτε δίπλα του και τον πρόσεχε είναι, συντετριμμένη. Θαυμαστές του και φίλοι του δεν είχαν λόγια για
να περιγράψουν την οδύνη τους από την αιφνίδια απώλεια.

Επρόκειτο για έναν από τους πρώτους σαξοφωνίστες στην Ελλάδα. Ξεχώρισε στην τέχνη όχι μόνο στη
Μαγνησία αλλά και εκτός νομού, αφού ήταν γνωστός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας. Ο Δημήτρης Πετρής ασχολήθηκε με την μουσική από τα οκτώ του χρόνια. Ο πατέρας του Απόστολος Πετρής, ήταν ζαχαροπλάστης, αλλά και μουσικός. Έπαιζε σαξόφωνο, βιολί, κλαρίνο, με γκρουπ. Εκείνος του δίδαξε μουσική.
Η μητέρα του, Γεωργία Ναθαναήλ, του δίδαξε φωνητική, καθώς ήταν πριμαντόνα στη Λυρική Σκηνή Αθηνών και παντρεύτηκε τον πατέρα του, και έτσι ήρθε στον Βόλο και ασχολήθηκε με χορωδίες. Ο Δημήτρης Πετρής, τελειώνοντας το Λύκειο, φοίτησε δύο χρόνια στο Εθνικό Ωδείο Βόλου και μετά, φεύγοντας από τον Βόλο σε ηλικία 20 ετών, φοίτησε για δυο χρόνια στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πήρε το Πτυχίο Μουσικής.

Ο μουσικός καλλιτέχνης είχε ένα από τα πρώτα ροκ εν ρολ συγκροτήματα στην πόλη του Βόλου. Το καλοκαίρι του 1968 δημιούργησε τους «Lasedors», όπου ο ίδιος ήταν στην κιθάρα, ο Δημήτρης Τσέπης ήταν στα πλήκτρα, ο Βασίλης Δημοσθένους στα ντραμς, ο Αντώνης Κούκος και στο μπάσο ο Γιάννης Κούκος.

Ως σαξοφωνίστας δραστηριοποιούταν παράλληλα με τους «Jokers» (1968) όπου έπαιζαν οι Νίκος Μιχαλόπουλος (μπάσο), Γιώργος Οικονομίδης (ντραμς), Γιώργος Λυμπεράκης (κιθάρα) και Κώστας Κολίγας
(αρμόνιο).

Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα της μουσικής σε μία άλλη εποχή. Εμφανίστηκε σε πολλά κέντρα του Βόλου, συμπεριλαμβανομένου του ΝΟΒ, όπου έκανε σημειωτέον, την πρώτη του εμφάνιση το 1969 με τους «Τζόκερς», τους «FourAces» και ήταν το καλύτερο κέντρο του Βόλου. Εμφανιστήκαν στα εγκαίνια με τους «Μάστερς», που ήταν ο Ταξιάρχης Μέρος, ο Γιώργος Λυμπεράκης, ο Παύλος Ζαχόπουλος, ο Φώτης Αρσενόπουλος, ο Κώστας Κολύγας. 

Είχε μακρά και λαμπρή διαδρομή. «Μας γέμισες με λύπη όλους που σε αγαπούσαμε», έλεγαν φίλοι και
θαυμαστές του αποχαιρετώντας τον με μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης