MobileΕΚΛΟΓΕΣ

Σε συγκέντρωση κατοίκων του Φυτόκου ο Αχιλλέας Μπέος

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση που συνδιοργάνωσαν η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βόλου με τη “Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική”, Εττα Γκαβαλέκα και ο Αγροτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος του Φυτόκου, παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής

Τα θέματα έθεσαν τόσο η κ. Γκαβαλέκα, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και ο εφημέριος, πατέρας Κυριάκος. Ο Δήμαρχος κ. Μπέος περιέγραψε συνοπτικά τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ευρύτερη περιφέρεια του δήμου κατά τη νέα τετραετία.

Στην ομιλία της η κ. Γκαβαλέκα σημείωσε:

Κε Δήμαρχε, κε Πρόεδρε του Αγροτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του Φυτόκου, κε Πρεσβύτερε, αγαπητοί συντοπίτες, γείτονες και φίλοι, καλησπέρα σας.

Μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ για να γνωριστούμε καλύτερα, να συζητήσουμε για θέματα που αφορούν όλους μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και να διατυπώσουμε προτάσεις προς την παρούσα και υποψήφια νέα Δημοτική Αρχή.

Κε Δήμαρχε

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στον οικισμό μας, τον οικισμό του Φυτόκου, και να σας ευχαριστήσω θερμά για την στήριξη που δείχνετε στο πρόσωπό μου, ως υποψήφιας του σχηματισμού σας για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Όσοι με ξέρετε προσωπικά και γνωρίζετε τον κύκλο της ζωής μου, αντιλαμβάνεστε ότι βρίσκομαι πλέον σε μια νέα καμπή προσωπικής εξέλιξης και πορείας αφού τα δύο παιδιά μου έχουνε μεγαλώσει. Ευελπιστώ ότι τους έχω προσφέρει τον χρόνο και την αφοσίωση που χρειάζονταν για να αναπτυχθούν ως προσωπικότητες και να εξελιχθούν ως υπεύθυνοι πολίτες, να ακολουθήσουν τον δρόμο τους και τα όνειρά τους. Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα τους για να τα στηρίζω στις όποιες επιλογές τους, αλλά πλέον, η ατομική μου δέσμευση προς την οικογένειά μου, μου αφήνει αρκετά περιθώρια κινήσεων και επιλογών.

Έχοντας αφιερώσει πολλή σκέψη για το συγκεκριμένο θέμα, αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ με τα Κοινά της πόλης μας γιατί θεωρώ ότι η μακροχρόνια εμπειρία μου, οι γνώσεις μου και η συνολική διαδρομή μου ως εκπαιδευτικού, ως πολίτη του Βόλου αλλά και ως οικογενειάρχη, μού έχουν δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου στην πόλη που έχω επιλέξει να ζω και που αγαπώ.

Αποφάσισα να συμπορευτώ με τον σχηματισμό του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι η μόνη Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον από αυτές που θυμάμαι εγώ στα 25 και πλέον χρόνια που ζω και εργάζομαι στον Βόλο, η οποία ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την Πόλη και τους Πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Και όχι απλώς ενδιαφέρεται, αλλά έχει τη θέληση και την ικανότητα να επιλύσει αυτά τα προβλήματα και να δώσει ένα Όραμα στους κατοίκους του Βόλου.

Κύριε Μπέο, δεν είχα την ευκαιρία να σας γνωρίσω προσωπικά την προηγούμενη τετραετία, σας γνώρισα όμως ως Δήμαρχο και ως Δημοτική Αρχή, η οποία βρέθηκε κοντά στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, αμέσως, όποτε και αν σας ζητήθηκε.

Η εικόνα που έχω για εσάς, ως κάτοικος του Οικισμού του Φυτόκου, είναι επίσης θετική γιατί δεν αισθανθήκαμε ποτέ «εγκαταλειμμένοι» από τον δήμο, στα καθημερινά μικρά προβλήματα του Οικισμού, είτε πρόκειται για τα σκουπίδια, είτε για τον φωτισμό, τις κακοκαιρίες και πολλά άλλα. Απλά και αναγκαία πράγματα, αυτονόητα θα έλεγα, που όμως όπως αποδείχτηκε δεν ήταν αυτονόητα για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Βέβαια, ο Οικισμός μας αντιμετωπίζει μια σειρά από χρόνια και σοβαρότερα προβλήματα, τα οποία δεν είναι τόσο απλά, και άπτονται οργανωμένης πολιτικής προσέγγισης. Θέματα όπως η αποχέτευση, η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο της ύδρευσης, ο δρόμος προς τον Αγ. Ταξιάρχη και άλλα, για τα οποία θα δώσω σε λίγο τον λόγο προκειμένου να σας τα μεταφέρει ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του Φυτόκου, κ. Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης, ταλανίζουν για πολλά χρόνια τους κατοίκους του Οικισμού μας.

Είμαι σίγουρη ότι θα σκύψετε επάνω τους και θα δώσετε τις βέλτιστες λύσεις.

Εγώ, προσωπικά, ως κάτοικος του Οικισμού, σε περίπτωση που καταφέρω να συμμετάσχω στη νέα Δημοτική Αρχή, θα προσπαθήσω να είμαι ο δίαυλος της επικοινωνίας σας με τους κατοίκους αυτής της τόσο όμορφης γωνιάς του Βόλου. Γιατί ξέρω ότι σας ενδιαφέρουν τα προβλήματα των πολιτών, αφού όταν ήρθα και σας συνάντησα για πρώτη φορά στο Δημαρχείο το μόνο πράγμα που με ρωτήσατε ήταν: «κα Γκαβαλέκα, θέλετε να προσφέρετε;».

Πέρα όμως από τον Οικισμό του Φυτόκου, τον οποίο πλέον αγαπώ ωσάν να έχω γεννηθεί εδώ, ξέρετε ότι η δουλειά μου είναι εκπαιδευτικός και μάλιστα στο αντικείμενο του πολιτισμού.

Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ στα δύο μεγάλα μου ενδιαφέροντα, τα παιδιά και την Παιδεία. Από αυτή τη θέση θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω πολλά πράγματα στην Πόλη του Βόλου.

Ο Πολιτισμός, όπως ξέρετε, είναι η βάση της Παιδείας, είναι αυτός που θα δημιουργήσει αυριανούς πολίτες με ήθος, αξίες, αρετές και ιδανικά που θα αναπτύξουν μια κοινωνία υγιή, σταθερή, με γερές βάσεις και θεμέλια που θα εξασφαλίσουν την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων.

Η υφιστάμενη Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι δίνει στον Πολιτισμό την πρέπουσα σημασία και αξία που του αρμόζει. Το πλήθος, η ποικιλία και η διάχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δημοτικό ιστό της πόλης, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, από τα Χριστούγεννα, στο Πάσχα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι αξιοζήλευτες. Ποτέ άλλοτε δεν θυμάμαι να υπήρχαν στην πόλη μας τόσα πολλά δρώμενα και γεγονότα. Και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που με έκαναν να θέλω να συμμετέχω στην επόμενη Δημοτική μας Αρχή, υπό την ηγεσία σας.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να προσφέρω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου στην πόλη μας και να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ στην ανέλιξη του Βόλου ως Πνευματικού και Πολιτιστικού κέντρου της Ελλάδας.

Και θα ήταν η μέγιστη τιμή για μένα να συνεισφέρω στην αναβίωση και την επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Θεάτρου, καθώς και στην έναρξη του Μουσείου της Αργούς, οργανικά κύτταρα του Πολιτισμού που θα προσφέρουν νέα πνοή στην Πόλη.

Κλείνοντας, σας ευχαριστώ και πάλι για την μεγάλη ευκαιρία που μου προσφέρετε να αποτελέσω κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας μαζί με όλους τους υποψήφιους συνεργάτες σας.

Ας είναι η απαρχή ενός μεγάλου κι ενδιαφέροντος ταξιδιού.