MobileΕΚΛΟΓΕΣ

Μιχάλης Τακόπουλος: “Συμμέτοχος για την καλυτέρευση της πόλης που ζω και διαμένω”

Στους λόγους που τον οδήγησαν να συστρατευτεί με τον Αχιλλέα Μπέο στις εκλογές της Κυριακής, αλλά και στο όραμα του για έναν ακόμα καλύτερο Βόλο, εξέφρασε μέσω του Volosday.gr ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», Μιχάλης Τακόπουλος.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθεί με τα κοινά;

«Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας και έχοντας αδιάλειπτη και συνεχή επικοινωνία με συμπολίτες μου, είδα να αποκρίνονται θετικά σε μια μεταβαλλόμενη πόλη και έγινα αποδέκτης εντυπώσεων, απόψεων και κριτικών. Κριτικών που στο σύνολό τους αποδέχονταν αυτόν τον αέρα ανάπτυξης που έφερε στη πόλη η σημερινή δημοτική αρχή έμπρακτα και αποτελεσματικά. Η απόφαση λοιπόν συνειδητή ώριμη και αβίαστη, εκπορεύεται από την διάθεση να γίνω συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια για τον εξωραϊσμό και την καλυτέρευση της πόλης που ζω και διαμένω».

Ποιά είναι η δημόσια δέσμευσή σας αν εκλεγείτε;  

«Η δέσμευση μου είναι εξ’ ορισμού η προαναφερόμενη ανάγκη μου να γίνω συντελεστής των μεταβολών που χρειάζεται η πόλη μας για να αναδείξει  την ιστορικότητα της, την πολιτισμική της ταυτότητα και την γεωγραφική της υπεροχή , ενδεδυμένη πάντα με την εκσυγχρονισμένη εκδοχή της στην οποία ήδη κινείται».

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

«Ιδανικά οι φιλοδοξίες και ο δυναμισμός που διέπουν τον καθένα υποψήφιο που έχει χρέος να υπερασπιστεί και να προασπίσει τα ιδεώδη του οφείλουν να καθορίσουν έναν αμοιβαίο πολιτικό πολιτισμό, ανεξαρτήτως διχογνωμιών και μικροπολιτικών τρικ. Σε αυτό το κλίμα κινήθηκα, αυτό το κλίμα επιλέγω να πιστεύω ότι έχει διαμορφωθεί και ευελπιστώ να είναι ταυτόσημο με τις προσδοκίες μου ως καταπίστευμα διαυγούς προεκλογικής πορείας».

Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

«Είναι ευδιάκριτη η αναγνώριση του κόσμου στον τρόπο με τον οποίο αλλάζει όψη η πόλη που ζει. Μεθοδικά, αποτελεσματικά, με ταχύς ρυθμούς, το προσχέδιο των μελετών είναι πια δομημένα έργα, απτά και προβεβλημένα. Αυτή η ικανοποίηση και η διάθεση για συνέχιση τέτοιων και ακόμα πιο μεγαλεπήβολων έργων είναι κάτι παραπάνω από προσδοκία για τον κόσμο αυτό».

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου για σας ποιο είναι;

«ΟΙ εκλογές αυτές για εμένα οφείλουν να ενισχύσουν την πρόθεση όλων μας να διατηρήσουμε μια αναπτυξιακή διαγράμμιση της πόλης μας. Να επανεντάξουν την εξωστρέφεια των πολιτών του Βόλου στην αδιαφιλονίκητη και ανιδιοτελή αγάπη προς την πόλη που ζουν και στην επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η πόλη αυτή κοινωνικά, οικονομικά συλλογικά».

Λίγο πριν τις κάλπες, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

«Το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι από μόνο του πράξη ελευθερίας και δύναμης. Ευελπιστώ να αποδείξουν την δύναμη αυτή, με σύνεση και γνώμονα το συμφέρον της πόλης που ζουν και που είναι συνώνυμο με το δικό τους προσωπικό συμφέρον».

Για όσους δεν σας γνωρίζουν, θα θέλαμε να μας αναφέρετε δύο λόγους για τους οποίους ο Βολιώτες και η Βολιώτισσα θα σας ψηφίσει

«Αυτό που θα ήθελα να καταστήσω σαφές είναι η πρόδηλη διάθεση μου να συμπορευτώ σε μια αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας και να συνεισφέρω τα μέγιστα προς όφελός αυτής. Ένας λόγος είναι και πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη να δράσω υπέρ της βελτιστοποίησης και του εκσυγχρονισμού της πόλης που μεγάλωσα και ζω. Και ο δεύτερος κάνοντας πράξη τη σύζευξη της θεωρητικής μου γνώσης και της επαγγελματικής μου εμπειρίας, καθοδηγούμενος από τη διάθεση για ειλικρινή προσφορά, πιστεύω στην ομαδικότητα, στις ιδέες, στη διάθεση για δουλειά και σκοπός μου είναι εφαρμόσω τα πιστεύω μου αυτά τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο».