MobileΕΚΛΟΓΕΣ

Μάνος Δημήτριος: “Με όραμα και ρεαλισμό”

Προσωπική επιστολή προς τους Δημότες Βόλου

Του Μάνου Δημητρίου

Υπ. Τοπικού Συμβούλου Βόλου

με τον Αχιλλέα Μπέο και τον συνδυασμό

«Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική»

 

Κατέρχομαι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου Βόλου, με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή-Νέα Δυναμική», με επικεφαλής τον ΔΗΜΑΡΧΟ Αχιλλέα Μπέο , πιστεύοντας απόλυτα στη συνέχεια του άξιου και ταχύρρυθμου έργου που επέδειξε ο ίδιος και η παρούσα Δημοτική αρχή στον Δήμο Βόλου κατά την πενταετή άσκηση των καθηκόντων τους.

Συστρατεύομαι και συμμετέχω ενεργά ξανά με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς έπαρση αλλά με αυτογνωσία και αντικειμενική εκτίμηση των καταστάσεων, για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε όλοι μαζί οι πολίτες τα αυτονόητα, αυτά που δεν έπραξαν τόσα χρόνια οι πριν το 2014 ανεπαρκείς και εσωστρεφείς κομματικές δημοτικές ηγεσίες, οι οποίες στο βωμό του προσωπικού και παραταξιακού συμφέροντος, δεν δίστασαν να υποβαθμίσουν την πόλη μας, με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα που βιώσαμε όλοι μας.

Παρά την κρίση , η εγκατάλειψη του Δήμου και η μη υλοποίηση κανενός επενδυτικού σχεδίου με προοπτική, ήταν φανερή σε όλους μας . Όμως ήδη με την επιτυχημένη θητεία του 2014-2019 υπό την φωτισμένη ηγεσία του Αχ. Μπέου, είναι πασιφανές ότι Ο ΒΟΛΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πολιτιστικά , τουριστικά , εμπορικά , οικονομικά σε ένα συνεχές εορταστικό κλίμα με εξωστρέφεια και βελτίωση στον τομέα της καθημερινότητας και των ξεχασμένων έργων υποδομής.

Aγαπητέ Δημότη Βόλου,

-ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ !

-ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ !

-ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ !

-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ : ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ !

-ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ !

-ΜΗΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ

ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥΣ !

-ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Δώσε το μήνυμα σου συνειδητά, απάλλαξε την πόλη από τα γνωστά πολιτικά κυκλώματα και τους αυλικούς τους, που ανακυκλώνονται συνεχώς στις καρέκλες, μη παράγοντας κάτι νέο και δυναμικό για την πόλη μας.

Η διοίκηση του Δήμου, θέλει όραμα και ρεαλισμό, θέλει πολιτικό πάθος και σύγκρουση με τη γραφειοκρατία, το κεντρικό πολιτικό σκηνικό και τη διαπλοκή.

Θέλει Δήμαρχο να στηρίζει με πράξεις και μέτρα ελάφρυνσης την ήδη υπάρχουσα τοπική επιχειρηματικότητα, θέλει Δήμαρχο να προσελκύει με απλές κινήσεις τις επενδύσεις με άμεσες διαφανείς διαδικασίες , για να έχουν δουλειά οι άνεργοι και η νεολαία μας, για να αναθερμανθεί η τοπική οικονομία και να επανέλθει η ομόνοια, η σύμπνοια και το χαμόγελο στον καθένα μας.

Είναι αναγκαίο να δούμε την πόλη μας σαν το σπίτι μας. Να επαναφέρουμε όσο είναι δυνατόν το αίσθημα αυτάρκειας, πρόνοιας, ασφάλειας και αξιοπρεπούς και πολιτισμένης διαβίωσης σε υπηρεσίες και υποδομές στους δημότες.

Στην επόμενη τετραετία θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα εξής:

1) Ασφαλτόστρωση των οδών με έντονο πρόβλημα από λακούβες , κάτι που ήδη άρχισε και θα επεκταθεί.

2) Απομάκρυνση μοτοποδηλάτων και άλλων εμποδίων από πεζοδρόμια. Θα διαμορφωθεί σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο χώρος πάρκινγκ μοτοποδηλάτων. Δυστυχώς δεν έχουν πρόσβαση οι πεζοί , μητέρες με καροτσάκια ή άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένοι.

3) Ανακύκλωση κάθε είδους απορριμμάτων οικιακών ή μη , είτε σε καθορισμένα σημεία είτε με άλλο τρόπο περισυλλογής, όπου οι δημότες θα λαμβάνουν αντίγραφο της ποσότητας ως κίνητρο για κάποια αντισταθμιστική παροχή ωφέλειας.

4) Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν ιδιαίτερα στα πάρκα και σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια με ακαθαρσίες ζώων είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Θα εκδοθεί σχετική λεπτομερής κανονιστική εγκύκλιος.

5) Ενοικίαση ποδηλάτων με ελάχιστο αντίτιμο σε συγκεκριμένα σημεία από και προς το κέντρο και την παραλιακή ζώνη.

5) Να υπάρχει διαθέσιμο ένα εκμισθωμένο ειδικά διαμορφωμένο ταξί ή ειδικό αυτοκίνητο του Δήμου για αποκλειστική μεταφορά ατόμων ΑΜΕΑ .

6) Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας είτε με προσλήψεις και μετατάξεις είτε με κίνητρα για κινητικότητα του προσωπικού .

7) Να καθιερωθούν Δημοτικές Ημέρες αφιερωμένες σε ποικίλες φιλανθρωπικές δράσεις πχ Ημέρα Ορφανοτροφείου, Γηροκομείου κλπ

8) Να δοθούν και να γνωστοποιηθούν κίνητρα για επενδυτές με διαφανείς διαδικασίες προσφέροντας ακόμη και σε ανταγωνιστικές τιμές προς χρήση τα αναξιοποίητα ακίνητα της Δημοτικής περιουσίας, με την προϋπόθεση να προσλαμβάνουν άνεργους συμπολίτες μας.

9) Να ανακαινιστούν και να αναπαλαιωθούν τα ιστορικά κτίρια του Βόλου ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μουσειακοί χώροι.

10) Εκτός από τη στήριξή μας στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης απαραίτητη είναι και η έκδοση ενός δελτίου καταγραφής των βιοτεχνιών και των βιομηχανικών εταιρειών με ΑΦΜ Ν. Μαγνησίας, για την ενημέρωση των καταναλωτών του Βόλου.

11) Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών σε διεθνές πολύγλωσσο περιβάλλον ( τουλάχιστον στα περιεχόμενα) για την τουριστική προβολή του Δήμου , την καθημερινότητα του Δημότη ( ενημέρωση για δωρεάν παροχές και υπηρεσίες, εκδηλώσεις κλπ) και την προσέλκυση επενδυτών.

12) Δημιουργία τεχνολογικού θεματικού πολυχώρου με συμβόλαια χρήσης από γνωστούς κολοσσούς.

13) Αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης σε συνεργασία με ΟΛΒ

14) Αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού με νέο αίτημα να περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου.

15) Συνεργασία στις κοινωνικές δομές με Μητρόπολη, σωματεία, φορείς και επιφανείς δωρητές.

Από αυτήν την δύσκολη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές. Δεν χωρά άλλη μισαλλοδοξία και μιζέρια σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο.

ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ !

Όποιος και να εκλεγεί θα πρέπει να τύχει της στήριξης και της βοήθειας όλων των συνδυασμών, σε κάθε καλή πρόταση , που θα αφορά το καλό του Δήμου.

Αν πιστεύεις και συμμερίζεσαι και εσύ αυτές τις ιδέες και αυτούς τους προβληματισμούς, έλα μαζί μας και δώσε μου την απαραίτητη εκλογική δύναμη, τιμώντας με, με τη σταυροδοσία στο πρόσωπό μου, ώστε να βοηθήσω ξανά στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας.

Η υποψηφιότητα μου είναι η δική σου υποψηφιότητα , είναι η δική σου συμμετοχή στα κοινά!

Το αίσθημα ευθύνης, τιμής αλλά και ταπείνωσης που με διακρίνει είναι τεράστιο όταν συναισθάνομαι την τιμή που θα δείξει –ελπίζω- ο καθένας και η καθεμία από εσάς επιλέγοντας και σταυροδοτώντας την υποψηφιότητά μου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ .
Mάνος Δημήτριος
Θεολόγος-Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως
https://www.facebook.com/manosdimitrios/

https://www.instagram.com/dimmanvolos21/
https://www.linkedin.com/in/dimitrios-manos-7b586413a/

e- mail : [email protected]

Mobile phone : 6946 542857

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΟΥ

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννηθείς στις 22/12/1968.

-Καθηγητής Θεολόγος ΠΕ 01,εν ενεργεία, (με πτυχίο του Θεολογικού τμήματος της Θεολογικής του Α.Π.Θ. το 1990) , διορισμένος από το 1999 στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών του 1998,έχοντας συμπληρώσει σήμερα 20 ετή υπηρεσία σε Δημόσια σχολεία (Γ/σια-Λύκεια και ΕΠΑΛ.

– Εργάσθηκα στον Ιδιωτικό Τομέα από το 1992 έως το 1999, στον τομέα του Τουρισμού και ειδικώτερα στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων ως τη θέση του Station Manager ( με πιστοποίηση από ΕΟΤ ).

Σχεδιαστής- αξιολογητής στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης κατά το σχ. έτος 2004-2005 στο Ενιαίο Λύκειο Καρπερού Γρεβενών.

Επιτυχώς αποσπασθείς σε σχολεία του Εξωτερικού (2007,Σουδάν) κατόπιν εξετάσεων στην Αγγλικήν .

-Έγγαμος με την Φακή Μαρία εξίσου Θεολόγο ΠΕ 01 εργαζόμενη ως ιδιωτική υπάλληλος , γονέας δύο τέκνων 17 και 21 ετών.

-Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων στο Νομό Μαγνησίας.

-Πρώην κατηχητής στην Ι. Μ. Δημητριάδος, με διοριστήριο από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο .

– Α ΄Επιλαχών στις Βουλευτικές Εκλογές του 2009 με το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ και έπειτα Γραμματέας της Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, από όπου και παραιτήθηκα το 2011, αιτούμενος παράλληλα και τη διαγραφή μου.

-Υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές δημοτικές εκλογές το 2014 με τον Αχιλλέα Μπέο και τον συνδυασμό της «Νέας Εποχής Νέας Δυναμικής».

-Μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Δήμου Βόλου.

– Mέλος του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

-Ταμίας του Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Βόλου (Ορφανοτροφείο Βόλου).

– Εθελοντής αιμοδότης από το 1994 με καρτέλα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Εκ νέου υποψήφιος για το ΤΟΠΙΚΟ Συμβούλιο Βόλου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

#oVolosExeiDimarxo #SinexizoumeMazi #neaepoxi #neadynamiki