Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 00:31
Τοπικά

Στη φυλακή 37χρονος Βολιώτης για κλοπές






Ζήτησε να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία ώστε να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να βάλει τη ζωή του σε τάξη, όμως το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν έκανε δεκτό το αίτημά του, καθώς ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές με σειρά κλοπών και ληστειών.

Ο 37χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη προχθές, για τρεις κλοπές αντικειμένων από Ι.Χ. αυτοκίνητα, καταδικάστηκε χθες σε 40 μήνες φυλάκιση, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, χωρίς να έχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης. Καθώς δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την ποινή του οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο καταδικαστείς συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Ο 37χρονος έκλεψε το αυτοκίνητο 36χρονης Βολιώτισσας, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσε δύο ραδιοκασετόφωνα από δυο αυτοκίνητα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, ένα εκ των οποίων ενός γιατρού, που παραβρέθηκε χθες στο δικαστήριο και εξετάστηκε ως μάρτυρας.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν από την κατοχή του τα δύο ραδιοκασετόφωνα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της 36χρονης και χθες οδήγησαν τον κλέφτη στην Εισαγγελία Βόλου. Ο 37χρονος παραπέμφθηκε για να δικαστεί από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Βόλου για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι διέπραξε τις κλοπές, ενώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών χαπιών και δεν είχε επίγνωση των πράξεών του. Σημείωσε ότι είναι άνεργος και άστεγος και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, και ζήτησε να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Αν το δικαστήριο τού έδινε την ευκαιρία που ζητά, δεν θα ήταν η δεύτερη ευκαιρία, αλλά η τριακοστή δεύτερη, είπε ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του. Ο κατηγορούμενος, όπως σημείωσε, είναι γνωστός στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές με τη διάπραξη σειράς κλοπών και ληστειών.

Ο 37χρονος μόνο το καλοκαίρι οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Βόλου τουλάχιστον τρεις φορές. «Διαπράττει τις κλοπές κατ’ επάγγελμα» είπε ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος ζήτησε ο κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και τον καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικαστείς οδηγήθηκε στη φυλακή.