Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 15:54
Θεσσαλία

Οι αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό στον κόμβο Πλατυκάμπου






Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έβγαλαν χθες το πρωί στον κόμβο του Πλατύκαμπου αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λάρισας. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα καθώς και για το υψηλό κόστος παραγωγής, ενώ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο. Περίπου 300 τρακτέρ παρατάχθηκαν στην άκρη του οδοστρώματος ενώ δεν αποκλείεται να κλείσουν για λίγη ώρα συμβολικά το δρόμο.

Οι αγρότες  χαρακτηρίζουν τα μέτρα αντιαναπτυξιακά αφού υποστηρίζουν ότι  θα αποδώσουν φόρους και θα έχουν μειώσεις στις επιδοτήσεις περίπου 2 δις με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να ζήσουν.

Πρόβα τζενεράλε ήταν για τους αγρότες της συντονιστικής η χθεσινή κινητοποίηση καθώς το βλέμμα παραμένει στραμμένο στις αρχές Ιανουαρίου όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών με μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Από τις 7 Γενάρη στις πλατείες βγάζουντα τρακτέρ οι αγρότες της Καρδίτσας

Ο κύβος ερρίφθη: οι αγρότες της Καρδίτσας μπάινουν πλέον σε τροχιά πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Στις 7 Γενάρη βγάζουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες και από εκεί θα αναχωρήσουν εντός του δεύτερου δεκαημέρου του μήνα για τον εθνικό δρόμο. Οι αγρότες θα στήσουν μπλόκο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς κια για άλλες περιοχές, στο πλάισιο της κλιμάκωσης σε πανελλαδικό επίπεδο.
με παγκαρδιτσιώτικη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου κάτω από το συντονισμό της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων ΕΟΑΣΚ, οι αγρότες θα ορίσουν την ημερομηνία κατά την οποία θα βγουν στην εθνική οδό καθώς και το σημείο όπου θα στήσουν το μπλόκο (ως πιθανότερο προκρίνεται ο κόμβος της Νίκαιας στη Λάρισα).