Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 10:00
Τοπικά

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο στη Λαρίσης – Διμηνίου






Άρχισαν σήμερα οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στην οδό Λαρίσης και Διμηνίου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και την Διεύθυνση Πρασίνου

Πρόκειται για την κατασκευή του πρώτου εκ των τεσσάρων σύγχρονων κόμβων, εκτιμώμενης αξίας 1.290.322,58 € (πλέον Φ.Π.Α.), και που μετά τη δημοπράτηση και την έκπτωση που δόθηκε υπολογίζεται σε 700.000ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η κατασκευή ξεκίνησε από τον κόμβο του Διμηνίου και θα προχωρήσει προς το κέντρο της πόλης.

Με την κατασκευή των κυκλικών οδικών κόμβων, όπου συμβάλλουν μεγάλες λεωφόροι. η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον δεν θα διακόπτεται από φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι θα καταργηθούν.

Το έργο αφορά την διαμόρφωση των υφιστάμενων οδών – χώρων και την προσαρμογή τους, με τις απαραίτητες εργασίες οδοποιίας-υδραυλικών & Η/Μ εγκαταστάσεων-σήμανσης και πρασίνου, για την δημιουργία των παρακάτω τεσσάρων κόμβων:
-Ο Ισόπεδος Κόμβος Δημαρχείου (διασταύρωση οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσωνος και Λαμπράκη)
-Ο Ισόπεδος Κόμβος Τελωνείου (διασταύρωση οδών Λαμπράκη, Παπαδιαμάντη)
-Ο Ισόπεδος Κόμβος ΚΤΕΛ (διασταύρωση οδών Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη)
-Ο Ισόπεδος Κόμβος Διμηνίου (διασταύρωση οδών Λαρίσης, Δερβενακίων, Μπότσαρη).
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Βόλου το έργο αρχικά προοριζόταν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ (πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων), αλλά χάρις στους κατάλληλους χειρισμούς και τη χρήση των κατάλληλων διαδικασιών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα οι πόροι από το ΕΣΠΑ να διατεθούν σε άλλα έργα προς όφελος του Βόλου