Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:16
Κόσμος

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της εκτέλεσης του μακελάρη της Νίκαιας






Η κούρσα θανάτου με το φορτηγό, που πραγματοποίησε χθες βράδυ στη Νίκαια o μακελάρης, κατέληξε με τον θάνατο 84 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά.

Ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στη γαλλική πόλη είχε παρκάρει σε κοντινή οδό εννιά ώρες πριν το τραγικό συμβάν, ενώ, σύμφωνα με τη Daily Mail, στους αστυνομικούς είπε ότι μεταφέρει παγωτό.

Δείτε το βίντεο της εκτέλεσής του από τους αστυνομικούς:

 

 

 

 

Η Le Figaro γράφει ακριβώς τι έγινε:

«Ο μακελάρης έφτασε  στο πλήθος της κίνησης, το βράδυ της Πέμπτης, και ήταν μόνος στο φορτηγό. Μπήκε στη μέση της λεωφόρου La Promenade des Anglais, στην παραλιακή.

Στο σημείο που ο δρόμος είχε κλείσει, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο με το φορτηγό του και προχώρησε χτυπώντας τους πεζούς που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα στην εθνική γιορτή. Διήνυσε μια απόσταση με ζιγκ ζιγκ, χτυπώντας ανθρώπους για πάνω από 1,7 χιλιόμετρα! Ο δράστης κρατούσε όπλο στο χέρι, αλλά πυροβόλησε μόνο στο τέλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις τοπικοί αστυνομικοί τον είδαν πρώτοι και έτρεξαν 200 μέτρα πίσω από το φορτηγό. Κάποια στιγμή το φορτηγό βρήκε εμπόδιο από μια πέργκολα που ήταν σχετικά κοντή. Ξανακατέβηκε στο δρόμο, στο ύψος του  Palais de la Méditerranée, όπου το πλήθος ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Σε εκείνο το σημείο υπήρξαν και τα περισσότερα θύματα, περίπου 30, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Ενας περαστικός -ήρωας πήδησε στο φορτηγό για να ακινητοποιήσει τον τρομοκράτη που οδηγούσε. Εκείνη τη στιγμή ο τρομοκράτης έκανε χρήση του όπλου του και πυροβόλησε τον περαστικό που αναγκάστηκε να κατέβει από το φορτηγό.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή άρχισαν να πυροβολούν και δύο αστυνομικοί τους οποίους ο τρομοκράτης στόχευε. Αυτοί τον εκτέλεσαν. Δίπλα τους βρέθηκαν αμέσως και δύο ομάδες των ειδικών δυνάμεων που άρχισαν να πυροβολούν. Το φορτηγό δείχνει να έχει δεχτεί πάνω από 50 σφαίρες
».

Πηγή: iefimerida.gr