Τοπικά

Ξεκινούν οι εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με 5 εκατομμύρια ευρώ

Mε χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ (πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων) εντός του Οκτωβρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, το οποίο από το 2008 παραμένει κλειστό, όπως δήλωσε στο Astra και την εκπομπή του Δημ. Μαρέδη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  Δέκα χρόνια πριν η δημοτική αρχή του Αλέκου Βούλγαρη έκλεισε το θέατρο προκειμένου να γίνουν εργασίες ανακαίνισης, αλλά ενώ άλλαζαν τα κουφώματα, ο εργολάβος ανακάλυψε πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου, καθώς οι κολώνες και τα θεμέλια παρουσίαζαν έντονες φθορές. Οι τεχνικές υπηρεσίες έκριναν το κτίριο ακατάλληλο, το οποίο και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Σε λίγες ημέρες, μετά από συνεργασία του Δήμου Βόλου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με χρηματοδότηση ύψους 5.000.000 ευρώ, το Δημοτικό Θέατρο θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του προκειμένου τα συνεργεία να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να γίνει μία ριζική ανακαίνιση και επισκευή.

Ο Αχιλλέας Μπέος και ο Κώστας Αγοραστός πρόκειται να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσει σε μία τελετή μπροστά από την είσοδο του Θεάτρου, στον εξωτερικό χώρο, προκειμένου να δώσουν έναν συμβολισμό στην κίνηση αυτή.

Το Δημοτικό Θέατρο Βόλου άνοιξε τις πύλες του πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1989 με δύο λαμπρές παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υπήρξε ένα από τα ωραιότερα θέατρα στην Ελλάδα. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Μιχάλης Κουντούρης και είναι έργο του αρχιτέκτονα Πάνου Τσολάκη, ενώ η χωρητικότητά του είναι 1.000 θέσεις.