Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Η Βόρεια Κορέα έχει βόμβα υδρογόνου»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχτηκε ότι η Πιονγιανγκ διαθέτει βόμβα υδρογόνου, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της χώρας, σημειώνοντας πως πλέον η Β. Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο της όπλο κατά των εχθρών της, για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.

«Καταφέραμε να γίνουμε μεγάλη πυρηνική δύναμη, ικανή να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας μας από πυρηνικά και χτυπήματα με βόμβες υδρογόνου», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. Είπε επίσης ότι η χώρα του πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσει τη στρατιωτική της βιομηχανία.

Η δήλωση του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ενός αναβαθμισμένου εργοστασίου όπλων στην Πιονγιανγκ την σήμερα Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή πως η Βόρεια Κορέα έχει όντως βόμβα υδρογόνου.

Τον Φεβρουάριο του 2005 η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως διαθέτει πυρηνικά όπλα, προκαλώντας παγκόσμιες αντιδράσεις. Η πρώτη υπόγεια πυρηνική δοκιμή έγινε το 2006. Εξαιτίας της καταγράφηκαν σεισμικές δονήσεις στη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εξερράγη πυρηνική συσκευή 5 έως 10 κιλοτόνων TNT.

πηγή: newsit.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com