ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Ξεπαπαδέα: H γγ διαφθοράς είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα.

Μετά από τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος», για τις περίεργες δραστηριότητες της κυρίας Ξεπαπαδέα η οποία εμφανίζεται και πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου,  έρχεται στο φως ότι η γενική γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργα.

Όπως προκύπτει από μία απλή αναζήτηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η Αναστασία Ξεπαπαδέα είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα με την επωνυμία «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί».
xepapadea

Η εταιρεία ανήκει στον πατέρα της  και έχει συσταθεί από το 2002 με έδρα την Κέρκυρα, με την Αναστασία Ξεπαπαδέα να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της με θητεία έως το 2020.

Παράλληλα η Αναστασία Ξεπαπαδέα, από τον Απρίλιο του 2018 είναι γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Οι Γενικοί γραμματείς υπουργείων απαγορεύεται να συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί σχετική άδειας. Το ερώτημα είναι εάν έχει λάβει τέτοια άδεια η κυρία Ξεπαπαδέα.

JENOTEK

Η εταιρεία, όπως φαίνεται με μια απλή αναζήτηση στον τοπικό Τύπο, έχει αναλάβει από τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, δημόσια έργα αρκετών χιλιάδων ευρώ στην Κέρκυρα.

symvasi
Πηγή: protothema.gr