MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Βόλος: Μάνα κατέδωσε τον χρήστη γιο της – Απίστευτο δράμα εκτυλίχθηκε στις δικαστικές αίθουσες
Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν για το δράμα που περνούν οικογένειες στον Βόλο με τα ναρκωτικά έγιναν στο πλαίσιο μίας ακόμη δίκης του 29χρονου Βολιώτη χρήστη ναρκωτικών ουσιών, που απασχόλησε τις τελευταίες
εβδομάδες την πόλη με αλλεπάλληλες «τσαντιές» και κλοπές σε καταστήματα.

Ο νεαρής ηλικίας άνδρας, ο οποίος προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από παραβίαση του όρου, που του είχε επιβάλει ο ανακριτής Βόλου να παρακολουθεί κλειστό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, μεταφέρθηκε χθες με μεταγωγή στα δικαστήρια Βόλου για να δικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για κλοπή κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε και δεν άσκησε έφεση. Οπως έγινε γνωστό τον διώχνουν από το σπίτι, ενώ η ίδια του η μητέρα τον κατέδωσε στις αρχές, όταν συνελήφθη με ένταλμα την περασμένη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 19 μηνών, ορίζοντας δύο μήνες της απόφασης να είναι εκτελεστέοι. Εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, όπως έγινε γνωστό, στο σπίτι του επικρατεί δυσάρεστο κλίμα με την οικογένειά να περνά δραματικές καταστάσεις. Η ίδια του η μητέρα τον έδιωχνε από το σπίτι την περίοδο που απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές, ενώ όταν την περασμένη Πέμπτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 29χρονο από τον ανακριτή Βόλου και η Αστυνομία τον αναζητούσε για να τον συλλάβει, ειδοποίησε την Αστυνομία και προέτρεψε: «Εδώ είναι, ελάτε να τον πάρετε»!

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς με τη στάση του και τη συμπεριφορά του έδειξε πως προτιμά να είναι στη φυλακή αντί να ασκήσει τα ένδικα μέσα που του δίνει τη δυνατότητα ο νόμος, προκειμένου να περιορίσει το χρονικό διάστημα κράτησης στη φυλακή.

Επισημαίνεται πως η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η οποία αποτελεί μάστιγα, ταλαιπωρεί πάρα πολλές οικογένειες στον Βόλο και τη Μαγνησία

Η δίκη στο Αυτόφωρο

Πέραν της κατοχής ναρκωτικών ουσιών ο 29χρονος δικάστηκε για επτά κλοπές, πέντε τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα και συγκεκριμένα:

  • Στις 25 Ιουνίου και 5 Ιουλίου διέρρηξε δύο φορές ψυχαγωγικό μηχάνημα με κερματοδέκτη, το οποίο ήταν εγκατεστημένο από κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπής στο Φυτόκο από το οποίο αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
  • Την 1η Ιουλίου διέρρηξε κυλικείο στα Σφαγεία Βόλου και αφαίρεσε διάφορα είδη τροφίμων αξίας 100 ευρώ, καθώς και το ποσό των150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
  • Στις 3 Ιουλίου διέρρηξε καφετέρια στην πλατεία Ελευθερίας ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη δύο καφετέριες, ιδιοκτησίας έτερων ημεδαπών, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα. Μάλιστα στη μία από τις δύο προσπάθησε να εισέλθει βάζοντας μεγάλη δύναμη στον υαλοπίνακα με τη μοτοσικλέτα του. Οι κλοπές αποτράπηκαν καθώς ο καταδικασθείς έγινε έγκαιρα αντιληπτός.
  • Το διάστημα από την 1η έως τις 5 Ιουλίου αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, η οποία βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε αγροτική περιοχή του νομού Μαγνησίας και παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη της.

Απολογούμενος στο δικαστήριο για τις πράξεις του είπε, πως τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
«Θυμήθηκα εδώ κάποιες εικόνες από τις περιγραφές που δόθηκαν. Ναι έχω διαπράξει τις κλοπές», είπε.
Ερωτηθείς από την έδρα γιατί δεν παρακολούθησε το κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες του ΟΚΑΝΑ, όπως είχε δεσμευτεί, απάντησε ότι το ξέχασε.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com