Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βόλου η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Κυριάκου Γαϊτανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.
Ηταν ένας από τους πρώτους Βολιώτες που είχε ανοίξει μπακάλικο στην πόλη.
Ο εκλιπών ήλκε την καταγωγή του από τη Μικρά Ασία. Γεννήθηκε στον Βόλο και ήταν ο βενιαμίν της οικογένειάς του, η οποία είχε άλλα έξι παιδιά.
Ξεκίνησε να δουλεύει από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από μόλις 10 ετών λόγω των δύσκολων καιρών της εποχής του.
Δραστηριοποιήθηκε με το υπαίθριο εμπόριο πουλώντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά γυρνώντας ολόκληρη την πόλη και τις γύρω περιοχές.
Δραστήριος και με κοφτερό μυαλό άρχισε να απολαμβάνει τους κόπους των προσπαθειών του γρήγορα και τελικά κατάφερε να ανοίξει δική του επιχείρηση, ένα μπακάλικο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, το οποίο διατηρούσε χρόνια ολόκληρα, σειρά δεκαετιών, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Ηταν πολύ γνωστός και αγαπητός στον Βόλο καθώς είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και αναγνώριση για έργο του, το οποίο έφερνε σε πέρας με μεγάλη συνέπεια, υπευθυνότητα και εντιμότητα.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 18 Απριλίου 2026 και ώρα 16:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου. Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον ναό από τις 16:00, προκειμένου συγγενείς και φίλοι να του απευθύνουν το τελευταίο αντίο.
Τον Κυριάκο Γαϊτανίδη αποχαιρετούν η σύζυγός του Αθανασία, τα παιδιά του Ελένη, Ευάγγελος και Ελευθέριος, τα εγγόνια του Κωνσταντίνος, Κυριάκος και Χρήστος, τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς.
Μετά την τελετή, ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα του κοιμητηρίου.













