MobileΕΚΛΟΓΕΣ

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αθλητισμός : μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί

Η ιστορία της άθλησης έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και άμεση σχέση με το άνθρωπο  όπως αποδεικνύεται με τρόπο άμεσο και παραστατικό στα αρχαία αγγεία.  Επιπλέον οι αγώνες που με την ίδια ονομασία έως και σήμερα πραγματοποιούνται πιστοποιούν την αξία και τη σημασία της άθλησης, του αθλητισμού γενικότερα προσδίδοντας εκτός από ευεξία και καλή σωματική κατάσταση την  ψυχική και πνευματική ανύψωση.

Η Άθληση ως έννοια έχει λάβει την αξία και τη σημασία που της αναλογεί ενώ ο αθλητισμός ως πράξη και εφαρμογή με τις αλλεπάλληλες κρίσεις έχει αμφισβητηθεί και σε αρκετές περιπτώσεις έχει συμπορευτεί με καταστάσεις που αφορούν σκοπιμότητες και υστερόβουλες πράξεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την μεταπολιτευτική περίοδο και στη συνέχεια στη φάση του επαναπροσδιορισμού της σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα έχει αποδώσει στον Αθλητισμό και πιο σωστά στην άθληση το χώρο και την αξία που αναλογούν. Ας μη παραλείψουμε τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σχετικών προγραμμάτων με την παράλληλη ανάδειξη του αθλητισμού ως αξία και ανάγκη στον σύγχρονο άνθρωπο.

Ομάδες και τμήματα ενηλίκων και παιδιών, τρίτης λεγόμενης ηλικίας αλλά και ειδικών τμημάτων για διαφορετικές περιπτώσεις έδωσαν το «παρών» σε αθλητικούς οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνοντας την ευκαιρία άθλησης με χαμηλό κόστος αλλά και απασχόλησης αποφοίτων του Τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Άθλησης προσφέροντας στην ουσία έναν τρόπο σκέψης και δράσης, μια διαφορετική καθημερινότητα.

Η άθληση ως τρόπος ζωής και συμπεριφοράς δεν περιλαμβάνει απλά κάποιες ώρες γυμναστικής αλλά στην ουσία και στην κυριολεξία δημιουργεί μιαν άλλη πραγματικότητα που επηρεάζει θετικά την καθημερινότητα με ευεξία και καλή διάθεση. Επιπλέον ενισχύει την ομαδικότητα και την κοινωνική δράση, την ομοψυχία και τον κοινό προσδιορισμό στόχων και προγράμματος που οι δραστηριότητες ομάδας προσφέρουν.  Κυρίως προσφέρεται η καλή φυσική κατάσταση που επιφέρει όπως είναι γνωστό και καλή διάθεση.

Ο Δήμος Βόλου με υποδομές και ανάλογους οργανισμούς, με ενεργούς υποστηρικτές και κατάλληλους επιστήμονες φυσικής αγωγής προσφέρει προγράμματα για όλα τα αθλήματα, για μικρούς και μεγάλους, για κάθε ξεχωριστή περίπτωση με προτεραιότητα στα άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα εξέτασης και επεξεργασίας κάθε συμπολίτη για την επιλογή και την ενεργοποίησή του στο κατάλληλο τμήμα, στο κατάλληλο άθλημα.

Αναζητήστε με τη σχετική πληροφόρηση που παρέχεται διαδικτυακά αλλά και σε κάθε κέντρο άθλησης και στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού τα προγράμματα. Θα διαπιστώσετε με έκπληξη αλλά και με θαυμασμό όλα όσα επιτελούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Βόλου, τους χώρους που υπηρετούν υποδομές, τα σημεία που είναι κοντά μας, δίπλα μας προσφέροντας σε εμάς αλλά και στα παιδιά μας συνεχείς ευκαιρίας άθλησης.

Η ανάδειξη επιπλέον των αθλητών που μπορούν να εξελιχθούν είναι στους βασικούς στόχους, στις κύριες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Βόλου προσφέροντας προπονήσεις και υποδομές και κυρίως την ουσιαστική υποστήριξη γονέων και των παιδιών, των αθλητών που οφείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να ενισχύσουμε ουσιαστικά και ηθικά.

Η χαρά και η ικανοποίηση  είναι μεγάλη για κάθε εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής και αθλητισμού με την αμεσότητα της επικοινωνίας και την αποτελεσματικότητα που διακρίνει και διακρίνεται στις υποδομές του Δήμου Βόλου. Η χαρά και η ικανοποίηση γίνεται μεγαλύτερη με τη συνεχή προσπάθεια για κοινή δράση και ανάπτυξη νέων προγραμμάτων και νέων δραστηριοτήτων σε κάθε γειτονιά σε όλες τις συνοικίες.

Τιμή και ευθύνη για εμένα προσωπικά είναι η συμμετοχή μου σε κάθε πρόγραμμα του Δήμου Βόλου όπου αναλογεί η δική μου συμβολή για την υλοποίησή του. Κάθε βήμα μας φέρνει πιο κοντά αλλά και πιο μπροστά, για να φθάνουμε τους στόχους που είναι «Πάνω από όλα η Υγεία μας».