Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024 04:04
ΒόλοςΤοπικά

Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων σε σχολεία του Βόλου


Δικογραφία σε βάρος ενός 21χρονου, που παραμένει ακόμη στα μαθητικά θρανία, σχημάτισε η Ασφάλεια Βόλου, με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ να αναφέρουν ότι πρόκειται για τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων που έγιναν σε διάφορα σχολεία της πόλης στα τέλη Ιανουαρίου, προκαλώντας τρόμο και πανικό σε μαθητές, καθηγητές και γονείς.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε, ότι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 21χρονου, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους.

Ο 21χρονος έχει ταυτοποιηθεί. Είναι μαθητής σε άλλο σχολείο, πλην εκείνων που έγιναν στόχος της επίθεσης. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, την οποία θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Βόλου.

Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται, προκειμένου να βρεθούν και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο συμβάν αφενός και αφετέρου να εξακριβωθούν οι λόγοι που οδήγησαν 20 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα να επιτεθούν σε τρία σχολεία.

Πάντως, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι κουκουλοφόροι κρατώντας ξύλα, ρόπαλα, πέτρες και νεράτζια έκαναν επιδρομή κατά των σχολείων7ο ΓΕΛ, 3ο ΕΠΑΛ και 5ο ΓΕΛ Βόλου στην αστυνομία σήμανε συναγερμός.

Ο τρόπος που έδρασαν περίπου 20 άτομα σε τρία διαδοχικά σχολεία λύκεια μέσα στον Βόλο δεν μπορούσε να περάσει στο ντούκου.

Εκτός από τις σχολικές φθορές που προκλήθηκαν στα σχολικά κτίρια, μεταξύ μαθητών και καθηγητών επικράτησε πανικός.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση, με τρόπο που παρέπεμπε σε ταινίες βίας και τρόμου, θυμίζοντας «Αγρια Δύση».

Για ημέρες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως είναι δυνατόν σε ένα σχολείο, κομβόι με περίπου 20 μηχανάκια χωρίς πινακίδες και οδηγούς κουκουλοφόρους που κρατούσαν καδρόνια, ρόπαλα, ξύλα, πέτρες και νεράντζια, να περνάει ένα- ένα τα σχολεία «στόχους» καταστρέφοντας υποδομές και σπέρνοντας τον πανικό σε όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στα σχολεία.

Ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί οφείλεται καθαρά σε τύχη. Θορυβημένοι οι διευθυντές των σχολείων άμεσα ενημέρωσαν την αστυνομία και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ζήτησαν αύξηση της αστυνόμευσης στα σχολεία.

Η Β’Βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την ταυτοποίηη δράστη για επιθέσεις σε σχολεία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά κατά τα οποία ομάδες ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε τρία σχολεία του Βόλου προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών σχολείων αρμοδιότητάς της, ότι οι φάκελοι των τριών περιστατικών βρίσκονται πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Σύμφωνα με υπηρεσιακές μας πληροφορίες η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου έχουν ταυτοποιήσει πρόσωπο, το οποίο μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του στις τρεις αυτές πράξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχηματίστηκε σε βάρος του σχετική δικογραφία, η οποία πρόκειται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Το εν λόγω αυτό γεγονός αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας διαθέτει τα απαραίτητα μέσα ώστε να αποτρέπει φαινόμενα τυφλής βίας, ειδικά αν αυτά καταπατούν τα δικαιώματα των νέων μας στην εκπαίδευση, αν στοχεύουν στην φθορά της περιουσίας του ελληνικού λαού ιδιαίτερα αν αυτά εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών μας.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις η ΔΔΕ Μαγνησίας εκφράζει την αμέριστη ικανοποίησή της προς το έργο των Αστυνομικών Αρχών και ιδιαίτερα προς το πρόσωπο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Ντιζέ και του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Διαμαντή Καρβέλη και των συνεργατών τους, οι οποίοι δρώντας άμεσα και αποτελεσματικά οδήγησαν το γεγονός στη δικαιοσύνη διασφαλίζοντας τη μη επανάληψη παρόμοιων περιστατικών, ιδιαίτερα σε βάρος των μαθητών μας.

Επιπλέον θα θέλαμε να τονιστεί η απόλυτη ικανοποίησή μας για το πολυεπίπεδο έργο και την ευσυνειδησία των Διευθυντών των τριών σχολείων μας, του κ. Δημητρίου Αποστολάκη του 5ου ΓΕΛ Βόλου, του κ. Βασίλειου Μήτσια του 7ου ΓΕΛ Βόλου και της κ. Αγάπης Κουτσοκώστα του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, οι οποίοι εκτός της απολύτου τήρησης των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κανόνων ασφαλείας, προέβλεψαν και περαιτέρω μέτρα υποστήριξης της ασφάλειας των μαθητών τους.

Τέλος, θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας και προς τους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων, οι οποίοι με υπευθυνότητα και αγάπη προστάτεψαν τους μαθητές με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας σε μας την ευκαιρία να διαβεβαιώσουμε τους γονείς και κηδεμόνες για άλλη μια φορά ότι τα σχολεία μας αποτελούν τα ασφαλέστερα και πλέον προστατευμένα περιβάλλοντα για τα παιδιά τους