Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024 02:34
ΒόλοςΤοπικά

Συνεργεία από Νεάπολη και Πεδίον του Αρεως απειλούνται με… «έξωση»






Αν αλλάξουν οι χρήσεις γης στο πλαίσιο της αναβάθμισης της περιοχής – S.O.S. για ξαφνικό επαγγελματικό «θάνατο» για το 50% των μελών του εκπέμπει ο ΣΙΣΑΜ

Απειλή ξαφνικού επαγγελματικού «θανάτου» για το 40%- 50% των μελών του, που δραστηριοποιούνται στο Πεδίο του Αρεως και τη Νεάπολη, βλέπει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλέτας (ΣΙΣΑΜ) Μαγνησίας, σε περίπτωση που αλλάξουν οι χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή, που εντάσσεται στο σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Βόλου. Για την περιοχή, στην οποία χωροθετείται το Μουσείο της Αργούς αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, έχει πέσει στο τραπέζι της συζήτησης πρόταση αλλαγής χρήσεων γης από «βιοτεχνικής» σε «μικτής χρήσης» και ήδη έχουν προκληθεί οι πρώτες… αναταράξεις.

«Υπάρχουν ιδιοκτήτες συνεργείων που νοικιάζουν μαγαζιά για τη στέγαση των επιχειρήσεών τους. Ηδη, σε τρεις ή τέσσερις περιπτώσεις, ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων έχουν διαμηνύσει στους επαγγελματίες ότι μόλις τελειώσουν τα συμβόλαιά τους θα πρέπει να φύγουν. Αλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων μιλούν για αύξηση ενοικίων και ζητούν αστρονομικά ποσά, καθώς τα ακίνητά τους θα αποκτήσουν υπεραξία με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος το ΣΙΣΑΜ, Νίκος Πλουμιστός, στον απόηχο της συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης που έγινε χθες το μεσημέρι, στο δημαρχείο Βόλου, για το ΣΒΑΑ.

«Είμαστε υπέρ της αναβάθμισης της περιοχής, θεωρούμε όμως δεδομένο ότι δεν θα εξαναγκαστούν σε φυγή επιχειρήσεις», παρενέβη στη συνεδρίαση ο κ. Πλουμιστός, υπογραμμίζοντας ότι στην περιοχή δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός συνεργείων, τα οποία εγκαταστάθηκαν εκεί, με βάση τη χρήση γης που προβλέπει βιοτεχνική δραστηριότητα. «Οσοι επένδυσαν, επένδυσαν με αυτό το καθεστώς», είπε ο πρόεδρος του ΣΙΣΑΜ και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν ήδη ξεκινήσει να ζητούν είτε αυξήσεις ενοικίων είτε εκκένωση των καταστημάτων τους, τα οποία, αν αλλάξουν οι χρήσεις γης, θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν και για άλλες χρήσεις.

«Η αλλαγή χρήσεων γης συνεπάγεται αυτομάτως και αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των συνεργείων που σήμερα δουλεύουν από τις οκτώ το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα. Θα πρέπει να τηρήσουμε το ωράριο κοινής ησυχίας. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Αν αναγκαστούμε να φύγουμε δεν έχουμε πού να πάμε. Γι’ αυτό ζητούμε να γίνει η αναβάθμιση, χωρίς όμως να αλλάξουν οι χρήσεις γης και επιπλέον να δοθούν περισσότεροι δρόμοι με «μικτή χρήση γης» μέσα στην πόλη», είπε από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΙΣΑΜ, Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Για το θέμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς, ο οποίος προήδρευσε στη σύσκεψη, ζήτησε να γίνει υπόμνημα από τον ΣΙΣΑΜ προκειμένου το πρόβλημα να ληφθεί υπόψη όταν ανοίξει η συζήτηση για τις χρήσεις γης στην περιοχή.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ/ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ