Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024 19:01
Κόσμος

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο – Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου


Ένα βίντεο που δείχνει την στιγμή που δέχεται πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Σύμφωνα με το βίντεο ο δράστης πλησιάζει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο και πυροβολεί εναντίον του πέντε φορές.

Άμεσα σπεύδουν στο σημείο οι άνδρες της ασφάλειας του Σλοβάκου πρωθυπουργού ενώ γύρω επικρατεί πανζουρλισμός.

Δείτε το βίντεο

 

Η απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο έγινε την ώρα που αποχωρούσε από κυβερνητική σύσκεψη σε πόλη 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με το γραφείο του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σε κρίσιμη κατάσταση «μεταξύ ζωής και θανάτου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Η στιγμή των πυροβολισμών

Ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.