1 2
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024 21:31
ΒόλοςΤοπικά

KKE για Παπαπέτρο – Κοκκινάκη: «Οι τοποθετήσεις τους η πιο πειστική απόδειξη της βρώμικης δουλειάς της σοσιαλδημοκρατίας»


Θέση στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών μεταξύ της Λαϊκής Συσπείρωσης και του επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο», Νίκου Παπαπέτρου, πήρε το ΚΚΕ. Αφορμή ήταν η φραστική επίθεση της δημοτικής συμβούλου της παράταξης Παπαπέτρου προς τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολο Ριζόπουλο, η οποία πυροδότησε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής:

Πίσω από τις προβοκατόρικες τοποθετήσεις του επικεφαλής της «Συμμαχίας για τον Βόλο» Ν. Παπαπέτρου, ύστερα από την υβριστική επίθεση δημοτικής συμβούλου απέναντι στον επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, αποδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος του σοσιαλδημοκρατικού χώρου στον εγκλωβισμό του λαού του Βόλου σε πολιτικά ψευτοδιλήμματα περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας του λόγου».

Αποτελεί «ύβρις» η στάση τους απέναντι στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι «συγγενείς» – «κόμματα μιας χρήσης», που στήριξαν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, έχουν βάλει την υπογραφή τους στα τσάκισμα των δικαιωμάτων, στα μνημόνια, στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, σε όλη την αστική νομοθεσία που «ταΐζει» εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες, που έχουν μετατρέψει τον Δήμο Βόλου σε «ελντοράντο» συμφερόντων και τον έχουν εμπλέξει σε επικίνδυνους ενεργειακούς και ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αυτά θέλουν να «κουκουλώσουν»! Αυτό τους ενοχλεί, όταν και στο δημοτικό συμβούλιο το ΚΚΕ αποκαλύπτει τη συμφωνία τους στην πολιτική που εφαρμόζεται στην τοπική διοίκηση. Γιατί στην ουσία και στην πράξη συμφωνούν στην κατεύθυνση, μπορεί να διαφωνούν στην εφαρμογή της και στα επιμέρους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, ων ουκ έστιν αριθμός… Θα μείνουμε μόνο στο LNG…

Και όσο πιο πολύ συμφωνούν στην ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος Βόλου τόσο θα σηκώνουν κουρνιαχτό για να κρύψουν αυτή τους τη συμφωνία. Πότε για το «κράτος δικαίου…», τη «δημοκρατική τάξη…» για τις κάμερες, τα αμνοερίφια και πάει λέγοντας.

Οι Βολιώτες όμως δεν ξεχνούν! Ούτε οι «κουτοπόνηρες» αναφορές στο 2014, ούτε οι αναφορές στον κουμμονιστοφάγο Πλαστήρα, με συνθήματα παλιάς κοπής «Τι Πλαστήρας , τι Παπάγος», που έχουν χιλιοειπωθεί από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να συσκοτίσουν ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε στην πολύχρονη ιστορία του, στην αποκάλυψη του επικίνδυνου ρόλου των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., που μαζί με την «επάρατο δεξιά» έχουν ψηφίσει το 95% των ευρωπαϊκών οδηγιών, χτυπώντας τα κοινωνικά και τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης και την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική νομοθεσία.

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δεν «διαλέγουν» αντίπαλο. Έναν αντίπαλο είχαν και το 2014, και το 2019, και το 2023. Και αυτόν θα συνεχίσουν να έχουν πάντα στο στόχαστρο: Την πολιτική που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας της πόλης μας. Τις κατευθύνσεις της ΕΕ που τις έχουν όλοι τους «ευαγγέλιο», τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που εξειδικεύει και εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η Δημοτική αρχή Βόλου.

Αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική και όποιον την εκφράζει, με κάθε τρόπο, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και κυρίως έξω απ’ αυτό, στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας της πόλης μας.