MobileΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση σήμερα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις -Τι θα πει ο πρωθυπουργός
Μία άνευ όρων σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αναμένεται σήμερα στη Βουλή με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την λειτουργία της ΕΥΠ και το καθεστώς των νόμιμων επισυνδέσεων.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση θα δοθούν οι απαντήσεις που επιζητεί τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Τσίπρας «υιοθετώντας μυθεύματα» σε μια προσπάθεια να πλήξει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό. «Προσερχόμαστε στη Βουλή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την υπόθεση Ανδρουλάκη και σε καμία περίπτωση ενοχικά», σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα.

Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί θεσμικά στην υπόθεση των υποκλοπών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έχει την πρόθεση να κινηθεί θεσμικά, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή στη συγκεκριμένη υπόθεση, εστιάζοντας στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την θωράκιση του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΠ και την εξισορρόπηση που επιτυγχάνεται για την διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και την ταυτόχρονη προστασία των προσωπικών δεδομένων. Θα προτάξει την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απαγόρευση της κατοχής, εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών που πλέον θα τιμωρούνται σε κακουργηματικό χαρακτήρα. «Είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, ωστόσο η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτό το μέτρο», αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης. Επίσης, θα εστιάσει στο νέο πλαίσιο για τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων, όπου προστίθεται η έγκριση του Προέδρου της Βουλής ως έναν επιπλέον φίλτρο για την θωράκιση της διαδικασίας, καθώς και την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ και την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρα της Δικαιοσύνης, την οποία έχει συνδράμει η κυβέρνηση στο έργο της και είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει και να διαλευκάνει τα γεγονότα αποδίδοντας ευθύνες σε ό,τι αφορά «είτε τους αυτουργούς είτε τους μυθοπλάστες.

Ο πρωθυπουργός περνά στην αντεπίθεση και δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο
Βέβαια, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία αιχμή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες εβδομάδες με τις επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει. Μάλιστα, αναμένεται να τονίσει ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 κράτησε ανοιχτή την Βουλή για να ψηφίσει το νέο ποινικό κώδικα από τον οποίον αφαιρέθηκε το άρθρο που ποινή φυλάκισης για όσους προμηθεύουν ιδιωτικά συστήματα υποκλοπών.

«Προϊόν μυθοπλασίας» τα περί παρακολουθήσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ιδιαίτερα αυστηρός αναμένεται να είναι ο πρωθυπουργός απέναντι στις καταγγελίες του κ. Τσίπρα για υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας από την κυβέρνηση επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα – τα οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «προϊόν μυθοπλασίας»- παρακολουθούνταν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, δεν μπορεί να απευθύνει μια τέτοια κατηγορία καθώς είναι αυτός που πράττει κατά των εθνικού συμφέροντος όταν απειλεί ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με ΗΠΑ και Γαλλία με τις οποίες έχει θωρακιστεί η χώρα απέναντι στις τουρκικές απειλές και την επιθετικότητα της γειτονικής χώρας.

«Ο Τσίπρας δεν έχει ρεαλιστικές προτάσεις και καταφεύγει στη λάσπη»

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της αδυναμίας του να παράξει πολιτική και να παρουσιάσει ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και η κοινωνία καταφεύγει στη λάσπη χρησιμοποιώντας δημοσιεύματα και ισχυρισμούς χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Για το Μέγαρο Μαξίμου η ψήφιση του νομοσχεδίου ολοκληρώνει μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες που έλαβε από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ για την οποία αποδόθηκαν και οι πολιτικές ευθύνες. «Με το νομοσχέδιο διασφαλίζουμε την σωστή λειτουργία της ΕΥΠ και καθορίζουμε το πλαίσιο για το μέλλον. Για όσα συνέβησαν στο παρελθόν η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης που πρέπει διερευνήσει την υπόθεση και να μην αφήσει καμία σκιά διερευνώντας όλες τις πτυχές της», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και συμπληρώνουν ότι το μόνο σημείο στο οποίο συμφωνούν με τον κ. Τσίπρα είναι «η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com