Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024 14:32
ΜαγνησίαΤοπικά

Σε δίκη για βιασμό πρώην στέλεχος εκπαίδευσης της Θεσσαλίας – Τον είχε καταγγείλει 45χρονη καθηγήτρια


Στο σκαμνί του Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για δύο βαρύτατα αδικήματα, πρόκειται να καθίσει ανώτατο στέλεχος της Εκπαίδευσης, αφού το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας τον στέλνει σε δίκη!

Ο 62χρονος άνδρας, ο οποίος για έξι χρόνια διετέλεσε σε κορυφαία διοικητική θέση στον νομό Μαγνησίας κατηγορείται για βιασμό μία 45χρονης υφισταμένης του, καθηγήτρια που εργάζεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όσο και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εναντίον της ίδιας.

Η καθηγήτρια τον Οκτώβριο του 2021 μήνυσε τον 62χρονο, αναφέροντας ότι σε βόλτα που είχαν πάει με το αυτοκίνητό του στον Αγιόκαμπο, στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, εκείνος την εξαναγκάσε με σωματία βία και ολοκλήρωσε τη σεξουαλική του ανάγκη επάνω της, εντός του ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ερημική παραλία.

Στο πλαίσιο της καταγγελίας, η 45χρονη προσκόμισε για εξέταση βιολογικό υλικού ένα φόρεμα, το οποίο έφερε λεκέ από σπέρμα έγινε αντικείμενο έρευνας από το Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Το βιολογικό υλικό ταυτίστηκε με εκείνο του φερόμενου ως δράστη και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εισαγγελική πρόταση.

Η καθηγήτρια έχει από την πρώτη στιγμή δίπλα της τον σύζυγό της, ο οποίος την στηρίζει απόλυτα. Ο 62χρονος από την πλευρά του αρνείται την κατηγορία του βιασμού και οποιαδήποτε παράνομη πράξη εις βάρος της καταγγέλουσας και κάνει λόγο για “ακραία συκοφάντιση”. Δικηγόρος του εκπαιδευτικού είναι ο κ. Αλέξης Κούγιας, ενώ την 45χρονη καθηγήτρια εκπροσωπεί ο Θωμάς Παπαλιάγκας.

Σε βάρος του 62χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα.