MobileΒόλοςΚΟΡΥΦΑΙΕΣΤοπικά

Ράπισμα της Δικαιοσύνης στον Αρχιμήδη Καρεκλίδη η πανηγυρική αθώωση Αχ. Μπέου!!!

Ράπισμα της Δικαιοσύνης στην οικογένεια Καρεκλίδη και ιδιαίτερα στον Αρχιμήδη Καρεκλίδη, εμμονικό πολέμιο του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ως μη συμμορφούμενο στις επιθυμίες και ανάγκες της, αποτελεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας με την οποία κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος, που του είχε αποδοθεί μετά από μήνυση του Καρεκλίδη, και για την οποία στο Βόλο, πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε 15μηνη φυλάκιση, σε μια δίκη με την ιδιαιτερότητα ότι διεξήχθη ενώ απουσίαζε λόγω κωλύματος ο συνήγορος του Δημάρχου, ενώ και οι αντίδικοι συναινούσαν στο αίτημα για αναβολή.

Ο μηνυτής διατείνονταν ότι ο Δήμαρχος του 6ου μεγαλύτερου Δήμου της πόλης, ο Αχιλλέας Μπέος, και μάλιστα ένας Δήμαρχος που έχει επιτελέσει ήδη ένα τεράστιο έργο, δεν είχε αντικείμενο να ασχοληθεί και φρόντιζε νυχθημερόν, στο διάστημα μόλις ανέλαβε (2014 – 2015) , μήπως ο Καρεκλίδης, με το περιορισμένο έως ανύπαρκτο εκδοτικό κύρος και αναγνωστική απήχηση, δημοσιεύσει στο διαφημιστικό, όπως χαρακτηρίστηκε από μάρτυρες, έντυπο που εξέδιδε και διένειμε δωρεάν καταχωρίσεις – δημοσιεύσεις επί πληρωμή από το Δήμο, καίτοι, όπως υποστηρίζει, είχε τις εκ του Νόμου προϋποθέσεις.

Το Δικαστήριο δέχθηκε απόλυτα τις θέσεις του Δημάρχου και αναγνώρισε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί που, πως και σε ποια Μέσα γίνονται δημοσιεύσεις και προφανώς δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς Καρεκλίδη, που η αλήθεια είναι προκάλεσαν αρκετά μειδιάματα στο ακροατήριο, ότι η μη δημοσίευση για κάποια περίοδο καταχωρίσεων στο έντυπό του ήταν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας φίμωσής του. Χαρακτηριστική η αποστροφή από την απολογία του κ. Μπέου: Μα γιατί να τον φιμώσω; Με την κριτική που μου έκανε από το 38% τον πρώτο γύρο των εκλογών του 2014 πήρα κοντά στο 60% την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2019…

Ετσι ένα ακόμα κεφάλαιο στον ατέλειωτο κατάλογο των ποικίλων διώξεων από διάφορα συμφέροντα αυτής της πόλης που θίχτηκαν καίρια από την ανάδειξη του κ. Αχιλλέα Μπέου στο δημαρχιακό αξίωμα και προσπαθούν να «παγιδεύσουν» ακόμα και τη Δικαιοσύνη έκλεισε με τρόπο θριαμβευτικό για την αλήθεια.

Συνήγοροι του κ. Μπέου ήταν ο κ. Γιώργος Σινέλης και η κ. Ρούλα Τσακανίκα, που εκπροσωπούσε το Δήμο Βόλου

Δήλωση Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

Απάντηση, και μάλιστα ηχηρή, σε μια κατασκευασμένη σε βάρος μου κατηγορία περί δήθεν παράβασης καθήκοντος έδωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων που με κήρυξε πανηγυρικά αθώο και εξαφάνισε την πρωτόδικη ποινή που μου είχε επιβληθεί και για την οποία η γνωστή οικογένεια φοροφυγάδων Καρεκλίδη, με τη διαπιστωμένη διαπλοκή με εργολάβους δημοσίων έργων και πολιτικούς, πανηγύριζε!..

Βεβαίως η απόφαση αυτή του Ανώτερου Δικαστηρίου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν στην πρωτόδικη απόφαση, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί και ανθίσταται σε πιέσεις οργανωμένων ομάδων και συμφερόντων.

Στην οικογένεια Καρεκλίδη και το νεότερο μπουμπούκι, τον ανθό της, τον Αρχιμήδη, και σε όσους τους χρησιμοποιούν κρίνοντάς τους ενδεχομένως βολικούς στέλνω τη συμπάθεια μου και τους συμβουλεύω ν’ ασχοληθούν με κάτι άλλο δημιουργικό. Ο Αχιλλέας Μπέος ήταν, είναι και θα είναι Δήμαρχος του Βόλου, ό, τι κι αν μηχανευτούν, γιατί το θέλουν οι πολίτες…