Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023 23:21
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Οι δεύτερες σκέψεις στο Μαξίμου για τις εκλογές

Πολίτης ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, στο 912ο Εκλογικό Τμήμα, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μοιραία στη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε το ερώτημα αφορά στον χρόνο των εκλογών και όπως έγραφα χθες, ο Μητσοτάκης σκεφτόταν να μην αλλάξει την 9η Απριλίου γιατί απλά δεν θέλει να δίνει την εντύπωση ότι «παίζει με τα γεγονότα» και γενικά αλλάζει με γνώμονα το συμφέρον του. Για αυτό άλλωστε δεν άλλαξε προ μηνών τον εκλογικό νόμο ή δεν έκανε αιφνίδιες εκλογές όταν στην πρώτη φάση της πανδημίας… μετρούσε 45%. Όμως υπάρχουν, μαθαίνω, δεύτερες σκέψεις από αρκετούς συνεργάτες του που του λένε, «ας αφήσουμε την κοινή γνώμη να πενθήσει συμπαραστεκόμενη στις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους και μετά πάμε σε εκλογές». Άλλοι πάλι μιλάνε για μετάθεση πλέον τον Μάιο είτε στις 14 είτε στις 21, όπου το γεγονός θα έχει μείνει αρκετά πιο πίσω στη συλλογική μνήμη του κόσμου.

Μετράνε και κάνουν focus groups

-Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησαν κάποια πρώτα focus groups, σε μερικές ημέρες και δημοσκοπήσεις ώστε να εξαχθούν καλύτερα συμπεράσματα. Προσωπικά θα μου φανεί παράξενο να χάσει σοβαρό ποσοστό από ένα τέτοιο γεγονός όταν γίνουν εκλογές, όχι στις πρώτες δημοσκοπήσεις, εκεί κάτι θα φαίνεται. Ούτε καν στις μετρήσεις μετά από 15 ημέρες, άλλωστε έτσι έγινε και στο Μάτι και στις φωτιές της Ηλείας, ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Καραμανλής δεν έχασαν από αυτά τα συγκλονιστικά γεγονότα, παρά το αρχικό σοκ της κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, για να δώσουμε την πραγματική εικόνα, χθες οι περισσότεροι συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μ.Μ. ήταν υπέρ της αναβολής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τους ακούσει ο Μητσοτάκης, τουλάχιστον αν δεν δει τις μετρήσεις και τα focus group τις επόμενες επτά ημέρες.

newmoney.gr
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com