Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 15:16
ΜαγνησίαΤοπικά

Ν.Χαυτούρας: «Δεν πάει άλλο αυτή η απαξίωση του ΕΣΥ – Στο στόχαστρο Διοικητικοί και άλλοι Υγειονομικοί υπάλληλοι»


Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Χαυτούρα

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι ήρωες στο χώρο της Υγείας, που πάλεψαν με αυτοθυσία και έδωσαν έναν πολύ μεγάλο αγώνα εν καιρώ πανδημίας, καθώς και το δημόσιο νοσοκομείο απαξιώνονται συστηματικά. Στόχος φυσικά είναι η πλήρης διάλυση του και η ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Υγείας. Με βάση το στόχο αυτό και με κινήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, η κυβέρνηση σκοπίμως δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και πλήρους απαξίωσης, καθώς και προσβολής της αξιοπρέπειας των Υγειονομικών,

Έτσι πέρα από την τραγική υποστελέχωση και τη σκόπιμη “μη θωράκιση” του συστήματος Υγείας, έρχεται τώρα προεκλογικά να δώσει επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κάποιες μόνο κατηγορίες εργαζομένων και εξαιρεί τις άλλες, τις αποκλείει και δεν αφουγκράζεται την αγωνία πολλών διοικητικών υπαλλήλων, εργατών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, του προσωπικού φύλαξης, των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ και άλλων που έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με ασθενείς ή που εργάζονται σε χώρους διασποράς μικροβίων και ασθενειών και που θρηνούν ήδη πολλά θύματα λόγω της πανδημίας. Αυτό γίνεται συντεταγμένα με σκοπό να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι και να εξυπηρετηθούν προεκλογικές σκοπιμότητες, ώστε σταδιακά να μην υπάρχει πολιτικό κόστος ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Για μια ακόμη φορά η Πολιτεία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και προσπαθεί να καταστήσει την υγεία ένα αγαθό πολυτελείας για λίγους. Δεν πάει άλλο αυτή η απαξίωση του ΕΣΥ.