Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:10
ΒόλοςΤοπικά

31 προσλήψεις από τον Δήμο Βόλου ως το 2027 – 73 προσλήψεις οχταμηνιτών για τη Διεύθυνση Καθαριότητας το 2023






Τον πολυετή προγραμματισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού για τα έτη 2024-2027 θα εγκρίνει την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Οι Δήμοι καλούνται να υποβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών τον πολυετή προγραμματισμό τόσο για τον ίδιο τον φορέα τους όσο και για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις τους. Οι αυτοδίκαιες αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού αναμένεται να ανέλθουν σε 8 το 2024, 8 το 2025, 9 το 2026 και 13 το 2027. Το Δ.Σ. αναμένεται να προτείνει την πρόσληψη συνολικά 31 ατόμων.

Το 2024 οι εκτιμώμενες ανάγκες πρόσληψης αφορούν τέσσερις πολιτικούς μηχανικούς ΠΕ και έναν ΤΕ, έναν μηχανικό ηλεκτρολογίας, έναν μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο μηχανικών και έναν μηχανικό πολιτικών δομικών έργων.

Το 2025 οι ανάγκες πρόσληψης αφορούν τρεις πολιτικούς μηχανικούς, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, ένα μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο μηχανικό, έναν ΤΕ πληροφορικής, ένα πολιτικό μηχανικό ΤΕ και έναν χειριστή μηχανημάτων έργων (καλαθοφόρα οχήματα).

Το 2026 προτείνει η πρόσληψη ενός μηχανολόγου μηχανικού, ενός πολιτικού μηχανικού, ενός αγρονόμου τοπογράφου μηχανικού, μηχανολόγου μηχανικού, πολιτικού μηχανικού ΤΕ, ενός διοικητικού γραμματέα, ενός εργοδηγού, ενός τεχνίτη και ενός εργάτη ύδρευσης.

Τέλος για το 2027 οι εκτιμώμενες ανάγκες πρόσληψης αφορούν έναν υπάλληλο Διοικητικού Λογιστικού, έναν μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο μηχανικό, έναν διοικητικό γραμματέα, έναν ηλεκτρολόγο, δύο τεχνίτες και έναν οδηγό αυτοκινήτων/απορριμματοφόρων.

73 προσλήψεις οχταμηνιτών
Αναφορικά με την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα για το 2023, στον προγραμματισμό του Δήμου Βόλου περιλαμβάνεται η πρόσληψη συνολικά 73 ατόμων για τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της υπηρεσίας, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας οχτώ μηνών. Οι θέσεις αυτές αφορούν στην πρόσληψη 14 οδηγών απορριμματοφόρων αυτοκινήτων ΔΕ με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου, 57 εργατών καθαριότητας ΥΕ (συνοδούς απορριμματοφόρων), ενός χειριστή μηχανημάτων έργων ΔΕ και ενός ηλεκτροτεχνίτη αυτοκινήτων ΔΕ.

10 εργάτες για τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων
Τέλος, όσον αφορά στις προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το 2023 με κάλυψη της δαπάνης από λοιπές αντικαταβολές, ο Δήμος προγραμματίζει την πρόσληψη συνολικά 10 εργατών ταφών-εκταφών ΥΕ. Το εν λόγω προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση εργασίας για οχτώ μήνες για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων.

Προμήθεια μηχανημάτων έργου
Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση, θα ανακληθεί προηγούμενη απόφαση και θα ληφθεί νέα για την προμήθεια οχημάτων και μηχανημάτων έργου της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Μέσω επιχορήγησης του προγράμματος «Φιλόδημος» ο Δήμος θα προμηθευτεί τα εξής μηχανήματα έργου και μεταφορικά μέσα: ένα μηχανικό σάρωθρο άνω των 5m3, έναν έκσκαφέα – φορτωτή τουλάχιστον 100HP, ένα διαξονικό ανατρεπόμενο φορτηγό μικτού φορτίου 19 τόνων και δύο διαξονικά ανατρεπόμενα φορτηγά μικτού φορτίου από 6,5 τόνων και άνω.
Η προμήθεια θα γίνει με ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό και στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα, τη διαφορά θα την καλύψει ο Δήμος Βόλου με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αποκομιδή απορριμμάτων σε Αγ. Λαυρέντιο και Μακρινίτσα
Μόνο μία προσφορά κατατέθηκε για την αποκομιδή απορριμμάτων εντός του παραδοσιακού οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου. Ο οικισμός είναι παραδοσιακός και η πρόσβαση για τον καθαρισμό στους λιθόστρωτους δρόμους και καλντερίμια μπορεί να γίνει μόνο με όχημα ανοιχτό με ανατροπή ωφέλιμου φορτίου ενός τόνου περίπου. Η εργασία αυτή γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα σε συνολικό μήκος δικτύου οχτώ χιλιομέτρων. Η προσφορά περιλαμβάνει τον καθαρισμό του οικισμού για 12 μήνες. Αντίστοιχη περίπτωση και για την αποκομιδή απορριμμάτων στον παραδοσιακό οικισμό της Μακρινίτσας όπου κατατέθηκε μία προσφορά για 12 μήνες που ανέρχεται σε 18.227,16 ευρώ.