Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 01:10
ΒόλοςΤοπικά

Ρολά και κάγκελα στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου μετά τους βανδαλισμούς


Ρολά λαμαρίνας κλειστού τύπου και μεταλλικά κιγκλιδώματα για το 9ο Γυμνάσιο, θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόλου και η σχετική μελέτη έρχεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδριάζει τη Δευτέρα. Ο προϋπολογισμός της ανάθεσης είναι 10.975,74 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η τεχνική έκθεση αφορά στον αποκλεισμό του νότιου τμήματος του σχολικού κτηρίου του 9ου Γυμνασίου Βόλου για την προστασία του λόγω ενεργειών βανδαλισμού που είχαν σημειωθεί από αγνώστους κατά τις νυχτερινές ώρες και μέρες αργιών.

Μετά από σχετική ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου, το τμήμα συντηρήσεων του Δήμου Βόλου προχώρησε σε επιτόπια αυτοψία στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα και διαπιστώθηκε ότι στο νοτιοανατολικό τμήμα του σχολείου και συγκεκριμένα στον στεγασμένο αύλειο χώρο, λόγω της απομόνωσης που προσφέρει, κατά τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου άγνωστοι είχαν προβεί σε καταστροφές – βανδαλισμούς των εγκαταστάσεων ενώ και υγειονομικά κατέστησαν το σημείο αυτό επικίνδυνο για τους μαθητές.

Ο Δήμος Βόλου, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών προτείνει τον αποκλεισμό με βιομηχανικά ρολά των ανοιγμάτων της στεγασμένης αυλής και την τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων ασφαλείας σε ένα παράθυρο του ισογείου και σε ένα άνοιγμα μεταξύ της τοιχοποιίας του κτηρίου.

Μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας για πολεοδόμηση
Στο μεταξύ από την Οικονομική Επιτροπή θα καταρτιστούν οι όροι για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης γεωολογικής καταλληλότητας στις προς πολεοδόμηση περιοχές, στο πλαίσιο επανέγκρισης της πολεοδομικής μελέτης, του οικισμού Αγ. Γεωργίου Κυνηγών και Μεγάλης Βελανιδιάς.

H Πολεοδομική μελέτη του Οικισμού Αγίου Γεωργίου Κυνηγών και Μεγάλης Βελανιδιάς του τέως Δήμου Νέας Αγχιάλου Νομού Μαγνησίας και τώρα Δήμου Βόλου εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 9547/27-2-2004 Υ.Α. υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων. Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου και τη μέχρι στιγμής αλληλογραφία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, προκύπτει ότι η εν λόγω μελέτη δε συνοδευόταν από μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας σύμφωνα με την υπ. απόφαση 16374/3696/1998, κατά τον χρόνο της σύνταξής της.

Προκειμένου να υποβληθεί φάκελος επανέγκρισης της παραπάνω μελέτης για Προεδρικό Διάταγμα, μεταξύ των απαιτούμενων περιλαμβάνεται η σύνταξη μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για δόμηση. Την εκκίνηση των σχετικών ενεργειών υπαγορεύουν οι συσσωρευμένες οικιστικές πιέσεις στην εν λόγω περιοχή καθώς και τα αιτήματα των ενδιαφερομένων πολιτών που διεκδικούν την αξιοποίηση των οικοπέδων τους.

Η γεωλογική μελέτη θα διακρίνει στην περιοχή ενδιαφέροντος τμήματα: α) κατάλληλα για δόμηση, β) κατάλληλα υπό προϋποθέσεις και γ) ακατάλληλα για δόμηση, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία. Το προεκτιμώμενο κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 11.100 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.