Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024 01:26
ΘεσσαλίαΛάρισα

Κασσελάκης στη Λάρισα: Πολύ σύντομα η Θεσσαλία θα είναι πρότυπο για όλες τις περιφέρειες σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας (φωτο – βίντεο)


Την πολύ καλή δουλειά που κάνει στην Θεσσαλία ο «καλός του φίλος πλέον» όπως τον χαρακτήρισε, Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας, υπερτόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης στις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του κόμματος στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το βράδυ της Δευτέρας.

«Δεν ξέρετε πόσο περήφανος είμαι που υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για πόσο καλό και επαγγελματικό έργο κάνει», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης για τον Δ. Κουρέτα, συμπληρώνοντας πως: «Δεν παρέλαβε τίποτα από τον προκάτοχό του και αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα. Που πήγαν όσα χρήματα έχουν σπαταληθεί για αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έγιναν. Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στις επιδοτήσεις. Το βασικό είναι να υπάρξει πρόληψη. Είδαμε πως προετοιμάζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την Πολιτική Προστασία. Νομίζω ότι πολύ σύντομα η Θεσσαλία θα είναι πρότυπο για όλες τις περιφέρειες, σε ότι αφορά το πως στήνεται η Πολιτική Προστασία. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις από την Κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Να στείλει ο κόσμος ένα ηχηρό μήνυμα στις Ευρωεκλογές και να ανταμείψει και εμάς, την δουλειά που έχουμε κάνει που σχηματίσαμε ένα ψηφοδέλτιο από τη βάση και όχι με κομματικούς μηχανισμούς. Θέλουμε μια κοινωνία με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Πιστεύω ότι αξίζουμε τη νέα ευκαιρία. Υπόσχομαι ότι αυτή η κοινωνική αντιπολίτευση μια μέρα θα γίνει και κοινωνική κυβέρνηση».

Αναλυτικότερα στις δηλώσεις του τόνισε:

«Βρίσκομαι στη Λάρισα, στην αγαπημένη και πολύπαθη Θεσσαλία. Μόλις είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με τον περιφερειάρχη, τον καλό μου φίλο πλέον κ. Κουρέτα και δεν ξέρετε πόσο περήφανος είμαι που υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, για πόσο καλό και επαγγελματικό έργο κάνει».

Ο κ. Κασσελάκης εξήρε τη διαχείριση των συνεπειών της πλημμύρας από τη νέα Περιφερειακή Αρχή και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πρόληψη σε επίπεδο αντιπλημμυρικών έργων και Πολιτικής Προστασίας. «Από εκεί και πέρα, συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και ελλείψεις από την κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε το έργο μας στη Βουλή και στην κοινωνία ως κοινωνική αντιπολίτευση», ανέφερε στη συνέχεια.

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι υπάρχει ανησυχία από την πλευρά των νέων, στην οποία δεν δύναται να ανταποκριθεί η χώρα. «Χρειαζόμαστε σταθερότητα στο τώρα. Θέλουμε μια κοινωνία με τον άνθρωπο επίκεντρο, κοινωνικό κράτος, στιβαρή άμυνα, ανθρώπινα δικαιώματα και μια εξωτερική πολιτική που να συμβαδίζει με τις ιδέες του Διαφωτισμού».

Κασελάκης για τα ομοφοβικά σχόλια 13χρονου στον Βόλο: «Δεν με επηρεάζει προσωπικά, είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου»

Τέλος και όσον αφορά την ομοφοβική λεκτική επίθεση που δέχθηκε χθες από 13χρονο στην πόλη του Βόλου, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν και θεσμικά οι ευάλωτες ομάδες και υπογράμμισε πως, ενώ η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου, έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα. «Εμένα δεν με επηρεάζει προσωπικά, είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου, τον σύζυγό μου, τις αξίες που πρεσβεύω».

«Προφανώς και δεν θα κινηθώ νομικά εναντίον του παιδιού, αλλά εφόσον η οικογένειά του επιθυμεί να συνομιλήσει μαζί μου, με μεγάλη χαρά. Δεν θέλω καμία συγγνώμη, απλά, εάν το βρίσκουν χρήσιμο, να μιλήσουν μαζί μου, για να καταλάβει για ποιον λόγο αυτό δεν αρμόζει στον 21ο αιώνα και την Ελλάδα που προσπαθούμε να χτίσουμε», δήλωσε ο ίδιος καταληκτικά.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

   

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας

 

Πηγή: onlarissa.gr