MobileΕΚΛΟΓΕΣ

Γιώργος Βλιώρας: Υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 26ης Μαίου, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Αχιλλέα Μπέο, Γιώργος Βλιώρας, μιλάει στο Volosday.gr και αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έργο της Δημοτικής Αρχής, στις προσωπικές του δεσμεύσεις εφόσον οι Βολιώτες τον εμπιστευτούν ξανά, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του για μία μεγάλη νίκη του συνδυασμού Νέα Εοχή – Νέα Δυναμική από την πρώτη Κυριακή των εκλογών

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η επιτυχημένη θητεία του θείου μου Μιχάλη Βλιώρα και οι αναμνήσεις εκείνης της περιόδου, με οδήγησαν σταδιακά στο να σκεφτώ τη συμμετοχή μου σε συνδυασμό δημοτικών εκλογών. Η προσωπικότητα του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου με έπεισε ότι η παράταξη Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική αποτελούσε την πλέον συμφέρουσα για την πόλη επιλογή το 2014 και εκ του αποτελέσματος, θεωρώ ότι δικαιώθηκα και ως προς τη συμμετοχή μου και ως προς την προσωπική μου παρουσία ως μέλος της δημοτικής αρχής.

Ποιά είναι η δημόσια δέσμευσή σας αν εκλεγείτε;  

Θα δουλέψω με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με αυτή τη λογική λειτούργησα και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας μας και θεωρώ ότι η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητά μας, άλλαξαν τα δεδομένα στην τοπική πολιτική σκηνή της πόλης μας.

Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, πώς θα χαρακτηρίζατε μέχρι τώρα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;

Το κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγεται ο προεκλογικός μας αγώνας είναι σχετικά ήπιο. Δυστυχώς όμως ο πολιτικός λόγος, η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων και η ειλικρίνεια, διακρίνουν τον πολιτικό λόγο μόνο της δικής μας παράταξης. Οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις αρκούνται στη διαδικασία της στείρας κριτικής και αντιπολίτευσης, προσπαθώντας μόνο να επικρίνουν το δικό μας έργο και να το υποβαθμίσουν. Θα ήθελα να διατυπωθούν απόψεις και προτάσεις ώστε να προκληθούν αντιπαραθέσεις δημιουργικές για το καλό του τόπου και μόνο.

Ποια μηνύματα εισπράττετε μέχρι τώρα από την επαφή που έχετε με τον κόσμο;

Οι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στις προεκλογικές μας κινήσεις. Οι δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις μας δίνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και αυτό που καθημερινά αντιλαμβάνομαι είναι ότι οι δημότες της πόλης εκτίμησαν το έργο μας και την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Βόλου και του συνόλου των ενοτήτων του. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για μία μεγάλη νίκη του συνδυασμού μας από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τα καθημερινά θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια του κόσμου με τον οποίο επικοινωνώ, δείχνουν για εμάς ποσοστό άνω του 50% από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου για σας ποιο είναι;

Η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου μας. Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών της πόλης θα αποδείξει ότι υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για τα όσα σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε. Δεν ανατρέψαμε μόνο καταστροφικές λογικές του παρελθόντος, δεν βγάλαμε μόνο την πόλη από την αδράνεια και το μοιρολατρικό τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Δημιουργήσαμε στέρεες βάσεις για τοπική οικονομική και ανθρώπινη ανάπτυξη, τις οποίες θα εκμεταλλευτούμε για να δημιουργήσουμε μία πόλη ευρωπαϊκό πρότυπο, κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας μας. Το ότι θέλουμε και το ότι μπορούμε, το έχουμε ήδη αποδείξει.

Λίγο πριν τις κάλπες, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Το μήνυμα της αμοιβαίας μεταξύ μας εμπιστοσύνης. Οι δημότες να εμπιστευθούν εμάς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και εμείς από πλευράς μας να εμπιστευθούμε τη συνεργασία τους για να πετύχει ο σχεδιασμός μας. Το έργο μας αφορά το κοινό καλό, συγκρουστήκαμε με συμφέροντα και πολιτικές ξεπερασμένες που ευνοούσαν τους λίγους, για να πετύχουμε οφέλη για τους πολλούς. Ειλικρινά, δεν ήταν ευχάριστη αυτή η διαδικασία, η ανατροπή όμως της παρακμιακής κατάστασης στην οποία παραλάβαμε το Δήμο, μας έδινε δύναμη και κουράγιο για να φτάσουμε μέχρι του σημείου της φανερής βελτίωσης και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που συγκροτούν τον πληθυσμό αυτής της πόλης.

Για όσους δεν σας γνωρίζουν, θα θέλαμε να μας αναφέρετε δύο λόγους για τους οποίους ο Βολιώτης και η Βολιώτισσα θα σας ψηφίσει.

Βασικός λόγος για την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών στο πρόσωπό μου, είναι η σκληρή δουλειά. Και αυτή δεν αφορά μόνο τα εξουθενωτικά ωράρια παρουσίας στο γραφείο και στους χώρους διεξαγωγής των αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων. Αφορά την αυτοσυγκέντρωση, τη συστηματική ενασχόληση με τα αντικείμενα τα οποία χρεώθηκα. Το να υλοποιηθούν τα όσα σχεδίασε και μου ανέθεσε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, αφορούσαν εγχειρήματα πολυδιάστατα τα οποία απαιτούσαν πολύωρη εργασία και απόλυτη προσήλωση από πλευράς μου. Θέλω να πιστεύω ότι δικαίωσα την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου και τις ικανότητές μου.