MobileΕλλάδαΚΟΡΥΦΑΙΕΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μπροστά η ΝΔ με 9,4% -Ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη, κίτρινη κάρτα για κυβερνητικό έργο
Προβάδισμα 9,4 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Opinion Poll.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% και το ΚΙΝΑΛ 12,2%.

Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό του mononews.gr και πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια φορτισμένη πολιτικά περίοδο, με το θέμα του χειμώνα που έρχεται και των επιδράσεων που θα έχει στη ζωή των πολιτών η ενεργειακή – οικονομική κρίση, όπως και της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας και του κινδύνου κάποιου θερμού επεισοδίου να κυριαρχούν στις προτεραιότητες της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα στον δημόσιο διάλογο διατηρείται το θέμα της παρακολούθησης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη, ένα θέμα που αξιολογείται αυτοτελώς ως σοβαρό, αλλά είναι χαμηλά στην αξιολόγηση των βασικών προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Σημειώνεται ότι η έρευνα υλοποιήθηκε μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι είναι η πρώτη πολιτική έρευνα που γίνεται μετά από αυτά τα γεγονότα που διαμορφώνουν και αυτά προφανώς τα αποτελέσματα.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πολιτικοί συσχετισμοί φαίνονται ουσιαστικά αδιατάρακτοι, με τη ΝΔ να διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα (8,9%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεντρώνει το 31,5% στην πρόθεση ψήφου (-0,2% σε σχέση με την έρευνα Ιουλίου), την ίδια απώλεια (-0,2%)  όμως έχουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 22,6%, όσο και το ΚΙΝΑΛ με 11,6%. Το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25, εμφανίζοντας όλα οριακές απώλειες της τάξης του 0,1%- 0,3%, συγκεντρώνουν 4,8%, 4,7% και 2,2% αντίστοιχα.

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών είναι καμία ουσιαστική αλλαγή στους πολιτικούς συσχετισμούς και αύξηση των αναποφάσιστων από 9,9% τον Ιούλιο σε 12,6% τώρα. Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων οι επιδόσεις γίνονται: ΝΔ 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,2%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 5%, ΜέΡΑ 25 2,3%, Ελληνες Εθνικό Κόμμα 2%, Άλλο Κόμμα 3,2% και οι Αναποφάσιστοι είναι 13,3%.

Ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 44,6% και ο Αλέξης Τσίπρας έπεται με 25,3%. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 27,7% των ερωτηθέντων.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός διατηρεί την πρωτιά και στη διαχείριση του συνόλου των μεγάλων προβλημάτων της χώρας

Ωστόσο, στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένος είστε από την συνολική παρουσία και το έργο του Πρωθυπουργού», ένα ποσοστό της τάξεως του 56,8% απαντά αρνητικά.

Με τα αντίστοιχα ποσοστά (μη) ικανοποίησης για το συνολικό έργο της Κυβέρνησης έως σήμερα, να ανέρχεται στο 59,8%.

Ενώ, «μοιρασμένη» εμφανίζεται η κοινή γνώμη και αναφορικά με την αξιολόγηση των μέτρων που μέχρι σήμερα έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση συνολικά της ακρίβειας και την στήριξη των νοικοκυριών

Παρόλα αυτά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται να εισπράττει αυτή τη αμφιταλάντευση- δυσαρέσκεια μιας και στην ερώτηση αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την ενεργειακή-οικονομική κρίση και τις ανατιμήσεις, καταγράφεται συνολικά, μια συντριπτικά αρνητική απάντηση της τάξεως του 71,7%

Με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν «λίγο» ή και «καθόλου» ικανοποιημένοι από το συνολικό έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα να ανέρχεται στο 81,7%.

Όσον αφορά την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ένα ποσοστό 53% εκτιμά πως πρόκειται για σοβαρό θέμα

Την ώρα που αθροιστικά το 59% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως αρνητικούς τους χειρισμούς της Κυβέρνησης

Και, ταυτόχρονα, η συντριπτική πλειονότητα (74%) θεωρεί ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν θα ρίξει φως σε όλη την αλήθεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το mononews.gr

 

 

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com