ΘεσσαλίαΚαρδίτσα

Άγνωστοι κατέστρεψαν 17 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην Καρδίτσα (φωτο – βίντεο)

Ολοσχερώς καταστράφηκαν 17 κάδοι -οι περισσότεροι ανακύκλωσης-στην Καρδίτσα, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/9), με τους δράστες που τους πυρπόλησαν να είναι, προς το παρόν, άγνωστοι.

Οι κάδοι καταστράφηκαν ολοσχερώς  και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσής τους, ενώ ταυτόχρονα διενεργείται προανάκριση από Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία παρενέβη σε αρκετά σημεία για να μην επεκταθεί η φωτιά, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες.

Άγνωστοι κατέστρεψαν 17 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην Καρδίτσα (φωτο - βίντεο)

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατεστραμμένων κάδων βρίσκεται στην περιοχή της Φαναρίου και σε δρόμους όπως η Αγίου Σεραφείμ, η Ιωνίας, η Φαναρίου, η Προμηθέως, η Μονής Πέτρας κ.λ.π.

Η ζημιά για τον Δήμο είναι αρκετά σημαντική και από οικονομικής πλευράς, καθώς ο κάθε κάδος κοστίζει 180 ευρώ τουλάχιστον, αλλά κυρίως από θέμα λειτουργικότητας στον τομέα της καθαριότητας, αφού την δεδομένη στιγμή, όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Αντωνίου, δεν υπάρχουν αποθέματα κάδων και η προμήθεια καινούργιων δεν είναι  κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, αν και αυτό είναι που θα επιδιωχθεί.

Επίσης ο κ. Αντωνίου μιλώντας στην κάμερα του KarditsaLive.Net, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καρδίτσας θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου  και χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη και τραγικό για τον Δήμο να στερείται κάδων σε εποχές δύσκολες όπως αυτή που διανύουμε.

Η πρώτη πάντως κίνηση που θα γίνει, συνέχισε, είναι να σταλεί σχετικό έγγραφο στην Ελληνική εταιρεία αξιοποίησης ανακύκλωσης, μέσω του οποίου θα ζητά ο Δήμος την αντικατάσταση των μπλε κάδων (για τους οποίους είναι και εν μέρει αρμόδια) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Άγνωστοι κατέστρεψαν 17 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην Καρδίτσα (φωτο - βίντεο)

Για τους πράσινους κάδους θα πρέπει να μεριμνήσει για αγορά καινούργιων ο Δήμος.

 

 

Πηγή: KarditsaLive.Net