Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:39
Τοπικά

Φρικτό έγκλημα στο Βόλο με θύμα 92χρονο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 92χρονος Βολιώτης, μέσα στο σπίτι του, στην συμβολή των οδών Γαρέφη και Ιατρού Τζάνου, στο Βόλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον Αντώνη Ιωάννου, ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας, από αγνώστους, χθες βράδυ. Τον άτυχο 92χρονο βρήκε νεκρό σήμερα, το πρωί, ο ανηψιός του που τον αναζήτησε.





Μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουγαν τον ηλικιωμένο νωρίς το πρωί να βογγάει και ειδοποίησαν τον εγγονό του, ο οποίος μετέβη στο σπίτι του παππού του και τον βρήκε νεκρό γύρω στις 10.30 το πρωί. Η εξώπορτα ήταν ανοιχτή και το σπίτι ανακατεμένο. Ο εγγονός βρήκε τον παππού του ανάσκελα φιμωμένο και δεμένο σε ένα αποθηκάκι πολύ μικρό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού, στην αυλή, κάτω από μία λεμονιά.
Σοκαρισμένος, ειδοποίησε άμεσα το ασθενοφόρο ενώ στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας που απέκλεισαν το χώρο.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο 92χρονος έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών, που μάλλον μπήκαν στην μονοκατοικία που έμενε από διπλανή πολυκατοικία. Μάλιστα κατά το παρελθόν, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, είχε πέσει θύμα διάρρηξης άλλες δυο φορές.

Ο άτυχος άνδρας έμενε μόνος του, καθώς είχε χάσει την σύζυγό του πριν δύο μήνες. Πριν αρκετά χρόνια δε, είχε χάσει και τον γιο του σε εργατικό ατύχημα που είχε συμβεί στο εργοστάσιο της ΒΙΣ.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο σημείο μετέβη η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, ενώ λίγο μετά τις 2.30 στο σπίτι έφθασε και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Δεν φέρει κακώσεις και χτυπήματα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε ξαπλωμένος ανάσκελα φιμωμένος στο στόμα – όχι στην μύτη με μονωτική ταινία και τα χέρια του δεμένα με πλαστικό τρικάκι – κλιπς, ενώ το κεφάλι του ακουμπούσε σε κασόνι.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Λεονταρή, ο θάνατος του 92χρονου προσδιορίζεται μεταξύ 8.30 και 10 το πρωί. Δεν φέρει εμφανείς κακώσεις και χτυπήματα που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφείλεται από αυτά, ενώ οι συγγενείς ανέφεραν ότι δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι δράστες εκτιμάται ότι τον απείλησαν στην πλάτη με αιχμηρό αντικείμενο – πιθανώς μαχαίρι, καθώς ο 92χρονος φέρει στην πλάτη του επιφανειακές αμιχές.
Η σωρός του θα μεταφερθεί στη Λάρισα για νεκροψία – νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται αύριο το μεσημέρι.

Οπως ανέφεραν γείτονες  γενικότερα έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα στην περιοχή και τα κρούσματα διαρρήξεων πληθαίνουν, κάτι που σχετίζουν με το γεγονός ότι στο παρκάκι που υπάρχει εκεί, γίνονται καθημερινά μάρτυρες περιστατικών χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών.

Με πληροφορίες από το ert.gr