Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:16
Κόσμος

Σύγκρουση τρένων στην Άγκυρα – 7 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί της Πέμπτης όταν αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε με άλλο τρένο με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν βαγόνια και να καταρρεύσει ανισόπεδη διάβαση
Επτά νεκροί και τουλάχιστον 46 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από σύγκρουση δύο τρένων στην Άγκυρα μετά την οποία ακολούθησε ο εκτροχιασμός δύο βαγονιών.






Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί της Πέμπτης όταν αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας  συγκρούστηκε με ένα άλλο τρένο. Μετά τη σύγκρουση τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έπεσαν πάνω σε μια ανισόπεδη διάβαση με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Τα πρώτα στοιχεία από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε το δρομολόγιο Άγκυρα-Ικόνιο, είχε αναπτύξει ταχύτητα 80-90χλμ./ωρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άγκυρας το τρένο με το οποίο συγκρούστηκε η αμαξοστοιχία δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτό το σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε, εντωμεταξύ, ότι ξεκινά έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.