Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:30
Τοπικά

«Παιχνίδια Αγάπης» για όλα τα παιδιά της πόλης στο Δήμο Βόλου






Περισσότερα από 2.000 παιχνίδια έχουν προσφέρει τα παιδιά της πόλης του Βόλου για τους μικρούς συμπολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα της χαράς του χριστουγεννιάτικου δώρου.
Τα παιχνίδια αυτά θα αμπαλαριστούν από τα ίδια τα παιδιά που τα προσέφεραν, αλλά και από οποιοδήποτε παιδί της πόλης επιθυμεί να συμβάλλει στη διαδικασία. Από τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου θα ανοίξει για τους μικρούς εθελοντές που θα συμβάλουν στο έργο και στη 1.00 το μεσημέρι ακριβώς θα αναχωρήσει το πρώτο όχημα που θα μεταφέρει τα παιχνίδια στους προορισμούς τους.
Με την αποχώρηση της πρώτης αποστολής, θα ακολουθήσει μικρή γιορτή με εδέσματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από λιλιπούτειες χορεύτριες, οι οποίες αφού παρουσιάσουν τα κομμάτια τους, θα αναλάβουν να μάθουν χορευτικά βήματα και στα υπόλοιπα παιδιά.
Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν για να καταθέσουν δώρα 600 και πλέον μαθητές σχολείων, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, προσήλθαν ομαδικά και τοποθέτησαν τα παιχνίδια κάτω από το στολισμένο δέντρο. Οι μαθητές που συμμετείχαν στις ομαδικές αποστολές, ελάμβαναν ως δώρο τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας.
Τα παιχνίδια θα παραδοθούν στα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, της υπηρεσίας που θεσμικά στηρίζει τις αδύναμες οικογένειες της πόλης, προκειμένου να διανεμηθούν τα προσφερόμενα είδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η συμμετοχή στη γιορτή της Κυριακής είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά και η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 11.00 το πρωί και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 14.00μ.μ. Πέραν των παιδιών, μπορούν να συμμετάσχουν και γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν στη διαλογή, το χαρακτηρισμό (ανά φύλο και ηλικία) και το αμπαλάρισμα των παιχνιδιών.