Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 22:48
Τοπικά

Οριστικό: COCA-COLA πάει…αλλού! Ακολουθεί το 84% των εργαζομένων






Παρελθόν για το Βόλο σε λίγες μέρες θα αποτελέσει μια ακόμη μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, αφού, και όπως αναμενόταν, οι εκπρόσωποι του εργοστασίου της COCA-COLA ανακοίνωσαν σε σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο ότι η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου στις 27 Νοεμβρίου είναι οριστική. Ακομη επιβεβαιώσαν τις πληρηφορίες που είχε δώσει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ότι οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, που φθάνει, το 84% ακολουθεί την εταιρεία στο Σχηματάρι.

Η συνάντηση στο υπουργείο, όπως μεταδίδεται ήταν επεισοδιακή, αφού τόσο ο υπουργός, Γ, κατρούγκαλος, όσο και ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, είχαν έντονη αντιπαράθεση με τα στελέχη της επιχείρησης, αφ ενός μεν για την αδιαλλαξία που κατ αυτούς επέδειξαν αφ ετέρου δε γιατί η εκπροσώπηση της εταιρείας δεν ήταν ανάλογη της σημασίας του γεγονότος.

Από την πλευρά των εργαζομένων και της πολιτικής ηγεσίας έγινε προσπάθεια να δοθεί μια παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου για να συνεχιστεί η διαβούλευση και να εξεταστούν προτάσεις για την παραμονή του εργοστασίου στο Βόλο, αλλά η στάση της διοίκησης ήταν αμετακίνητη. Ετσι οι κ. Κατρούγκαλος και Αγοραστός αποχώρησαν και η συνέχεια της συνάντησης διεξήχθη υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη

«Η απόφασή μας αφορά έναν ολόκληρο στρατηγικό σχεδιασμό και δεν αλλάζει» ήταν η τελευταία, οριστική και αμετάκλητη, κουβέντα από τα στελέχη της εταιρείας.