Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 01:02
Ελλάδα

Ξεκινούν οι αλλαγές στο Δημόσιο






Σε μια κίνηση πολιτικού συμβολισμού που σηματοδοτεί την εκκίνηση των αλλαγών στο Δημόσιο, ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης επέλεξε να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο και την επιλογή προϊσταμένων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν το θέσει σε δημόσια διαβούλευση στα τέλη της εβδομάδας.

Σήμερα στις 2.00 μ.μ. ο Χρ. Βερναρδάκης θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία ολοκληρώθηκε έπειτα από πολυήμερες συνομιλίες με τους δανειστές. Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διατελέσει επί χρόνια υπουργός Εσωτερικών και γνωρίζει τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης όσο κανένας άλλος.
Ανέβηκε το νέο site
Αλλά ο Χρ. Βερναρδάκης έχει ξεκινήσει τις αλλαγές αρχής γενομένης από την ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από χθες ανέβηκε το νέο site του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Διαδίκτυο, το οποίο είναι φιλικό στον χρήστη, με δημιουργικό που παραπέμπει σε ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης και με χρήσιμους συνδέσμους, μεταξύ των οποίων και το νέο site data.gov.gr που θα περιλαμβάνει στοιχεία από όλους τους φορείς του Δημοσίου.
Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το νέο site του υπουργείου κόστισε μόνο… 50 ευρώ. Οπως αναφέρουν συνεργάτες του αν. υπουργού Χρ. Βερναρδάκη κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από «πληροφορικάριους» του υπουργείου, οι οποίοι δούλεψαν την εφαρμογή επί 2,5 μήνες. Τα 50 ευρώ πληρώθηκαν από… κάρτα και δαπανήθηκαν για την αγορά ενός template, όπως λέγεται στη γλώσσα της πληροφορικής, δηλαδή για μία προσχεδιασμένη ιστοσελίδα πάνω στην οποία χτίστηκε το νέο site.

Πηγή www.ethnos.gr