Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:55
Κόσμος

Πυροβολισμοί στo Παρίσι: Δύο τρομοκράτες νεκροί!






Σε κατάσταση συναγερμού είναι και πάλι το Παρίσι καθώς υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών σε εν εξελίξει επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του Νο1 στόχου Abdelhamid Abaaoud στο προάστιο Σεν Ντενί της Γαλλικής πρωτεύουσας. Δύο νεκροί τρομοκράτες μέχρι στιγμής.

Από την επιχείρηση της Αστυνομίας σκοτώθηκαν δύο τρομοκράτες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για συλλήψεις. Αρκετοί τραυματίες υπάρχουν από την πλευρά των Αστυνομικών.

Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής αν ο Abdelhamid Abaaoud είναι ανάμεσα στους νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες εκτός από τον Abaaoud, στο διαμέρισμα του Saint Denis όπου έχουν ταμπουρωθεί οι ύποπτοι φαίνεται πως είναι και ο καταζητούμενος Salah Abdeslam καθώς και ο άνδρας που θεωρείται ο ένατος ύποπτος!

Νεότερες πληροφορίες που μεταφέρουν τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, κάνουν λόγο για μία γυναίκα-καμικάζι η οποία ανατινάχτηκε στη ξεκίνημα της αστυνομικής επιχείρησης.

Και ο στρατός στους δρόμους του Saint Denis, ενώ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για απανωτές εκρήξεις στην περιοχή.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο αρχικά για τρεις τρομοκράτες οι οποίοι ήταν κλεισμένοι σε ένα διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade De France.

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εντοπισμού και της σύλληψης του Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος λέγεται πως είναι ο «εγκέφαλος» του μακελειού της Παρασκευής (13/11) στο Παρίσι. Οι πληροφορίες μέχρι πρότινος έλεγαν πως ο Abaaoud είχε καταφέρει να «αποδράσει» για τη Συρία, αλλά όπως φαίνεται οι Αρχές είχαν καλύτερη πληροφόρηση και έφτασαν στον εντοπισμό του.