Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 18:19
ΜαγνησίαΤοπικά

Και στη Μαγνησία το κύμα των καταλήψεων για Μακεδονικό;-Παραινέσεις Β’θμιας προς διευθυντές






Θερμό κλίμα υπάρχει σε σχολεία της Μαγνησίας και είναι ενδεικτικό ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ήδη έχει αποστείλει γραπτές παραινέσεις προς τους διευθυντές των σχολείων ενώ προγραμματίζει συνάντηση και με την ΕΛΜΕ.  Υπάρχει περίπτωση ο αέρας των καταλήψεων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας για το Μακεδονικό, να μεταφερθεί και στη Μαγνησία, όπως ευρέως συζητείται σε κοινωνικά δίκτυα και τη μαθητική κοινότητα.

Από χθες είναι σε κατάληψη το 3οΕΠΑΛ Βόλου ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόθεση σχολείων να προχωρήσουν σε καταλήψεις από μεθαύριο Πέμπτη με θέμα το Μακεδονικό. Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα πρόκειται για μια αυθόρμητη πράξη των μαθητών καθώς όπως αναφέρε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής Β’μιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, «δεν έχουμε διαπιστώσει να έχουν παρεισφρήσει σε σχολεία ακραία στοιχεία. Βεβαίως αυτό το θέμα αποτελεί βασικό μέλημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και οι διευθυντές ήδη έχουν πάρει τις βασικές κατευθύνσεις για το χειρισμό του» τόνισε.

Ειδικότερα σε μήνυμά του προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ο κ. Σαβελίδης επισημαίνει ότι είναι σημαντικό οι μαθητές να μην γίνουν υποχείρια ακραίων στοιχείων. «Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε αξιοποιώντας το διάλογο και το παράδειγμα. Σε εγρήγορση πρέπει να βρίσκεται  σύλλογος διδασκόντων και αν χρειαστεί ενεργοποιούμε και τους γονείς. Και φυσικά και εγώ ο ίδιος βρίσκομαι στη διάθεσή σας. Ποτέ μην εμπλέξετε τρίτους (αστυνομία και εισαγγελείς). Πάντα με δημοκρατικό και παιδαγωγικά δόκιμο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε τη διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης» σημειώνει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ