Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:58
Τοπικά

Ευχαριστίες των γαλλικών αρχών στο Δήμο Βόλου για τις εκδηλώσεις υποστήριξης και φιλίας






Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλία στη Θεσσαλονίκη, κ. Christophe LE RIGOLEUR, μεταφέρει τις θερμές ευχαριστίες του τόσο του ίδιου, όσο και των γαλλικών αρχών για το μήνυμα υποστήριξης και φιλίας προς τη Γαλλία, από το Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Εξ ονόματός μου και εξ ονόματος των γαλλικών αρχών, σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα υποστήριξης και φιλίας προς τη Γαλλία. Η δική σας εκδήλωση αλληλεγγύης μαρτυρεί άλλη μια φορά τη ζωντάνια των δεσμών που ενώνουν τις χώρες μας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας της 14ης Νοεμβρίου 2015, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στη Γαλλία στρέφονται κατά των αξιών που υπερασπιζόμαστε σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι αξίες της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της δημοκρατίας είναι οικουμενικές και η Γαλλία, όπως και η Ελλάδα, συνδέονται ιδιαίτερα με αυτές.

Τις συγκεκριμένες ανθρώπινες αξίες οφείλουμε να τις υπερασπιζόμαστε συνεχώς στη Γαλλία, στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Τη μάχη αυτή πρέπει να τη δώσουμε παραμένοντας ενωμένοι, χωρίς να υποκύπτουμε στις σειρήνες της διχόνοιας.

Είναι δική μας ευθύνη να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Άλλη μια φορά, ευχαριστώ για τη δική σας μαρτυρίας αλληλεγγύης».