Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:39
Τοπικά

Επεσαν οι μάσκες: Καλύπτει τους «μπαχαλάκηδες» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ!

xr:d:DAFw8oz6eCo:3,j:6072383858837078303,t:23101110





Έπεσαν οι μάσκες σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με τους δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ να αρνούνται να συναινέσουν σε ψήφισμα που εξέδωσε η συντριπτική πλειονότητα των συμβούλων και με το οποίο αποδοκιμάζονται περιστατικά καταστροφής και βανδαλισμών τόσο της δημοτικής περιουσίας, όσο και της περιουσίας των συμπολιτών μας και ζητεί τη λήψη μέτρων για τη μελλοντική αποτροπή τους

Η στάση αυτή των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ανήκοντα πλέον στη ΛΑΕ, Μαργ. Πατσιαντά, αξιολογείται ως δικαίωση όσων κάνουν λόγο για προνομιακές, ακόμα και αδελφικές, σχέσεις των δύο αυτών κομμάτων με τους κουκουλοφόρους και τους «μπαχαλάκηδες», παρά τις υποκριτικές περί του αντιθέτου δηλώσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ψήφισμα που έφερε η ομάδα πλειοψηφίας εγκρίθηκε και από τις ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που μάλιστα επέφεραν τροποποιήσεις και προσθήκες που έγιναν αποδεκτές.

 

Πήγαν να «αποδράσουν»

Είναι χαρακτηριστική η θλιβερή παρουσία και στάση των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Γαργάλας, Ι. Αποστολάκης, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ε. Μεϊκοπούλου και Μ. Δραμητινός) που προσπάθησαν με τεχνητή όξυνση και την εκτόξευση των γνωστών αθλιοτήτων για «φασίστες» και «Χρυσή Αυγή» που προκάλεσαν οργή στους συμβούλους της πλειοψηφίας, να διακοπεί η συνεδρίαση και να «αποδράσουν» χωρίς να υποχρεωθούν να πάρουν θέση και να εκτεθούν στην κοινή γνώμη γιατί δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα της πόλης και εμμέσως αποδέχονται την καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων

Την ίδια ώρα που στο δημοτικό συμβούλιο συζητούνταν το συγκεκριμένο θέμα οι σε πλήρη σύγχυση σταλινικοί προπαγανδιστές της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδαν ένα λίβελλο κατά του Δημάρχου Βόλου, με πρωτοφανείς ύβρεις και χυδαιολογίες. Ήταν τέτοια η πρεμούρα τους, ωστόσο, που αποκάλυψαν τους συνεργάτες του σε ενημερωτικό σάιτ της περιοχής και άρον άρον προχώρησαν δε διόρθωση της αρχικής ανακοίνωσης αλλά η αποκάλυψη είχε γίνει!

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποδοκιμάζει με έμφαση περιστατικά καταστροφής και βανδαλισμών τόσο της δημοτικής περιουσίας, όσο και της περιουσίας των συμπολιτών μας και ζητεί τη λήψη μέτρων για τη μελλοντική αποτροπή τους.

Το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και όλων των πολιτικών και κοινωνικών ομάδων και κινημάτων να διαδηλώνουν εκφράζοντας θέσεις, απόψεις, αιτήματα και διεκδικήσεις, είναι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό, αλλά απόλυτα σεβαστή πρέπει να είναι και η βούληση της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας μας αυτό να γίνεται στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σεβασμό στη ζωή, την προσωπικότητα και την περιουσία των άλλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ζητεί από τις αρμόδιες Αρχές να δείχνουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας, καταστροφών και λεηλασιών και από τους πολίτες να εκφράζουν, με κάθε νόμιμο και ειρηνικό τρόπο, την αντίθεσή τους σε τέτοια φαινόμενα, απορρίπτοντας κάθε μορφή απειλών, αυτοδικίας και τραμπουκισμών από όπου και αν προέρχονται, που κατατείνουν στην τρομοκράτησή τους και στην επιβολή κλίματος φοβίας, για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.

Η Δημοτική περιουσία είναι ιδιοκτησία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και έτσι οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε και να την υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο».