Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 08:43
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Βόλος: Ανοχύρωτη πόλη στο μένος «μπαχαλάκηδων» – Ζημιές στη διάρκεια πορείας






Ανοχύρωτη πόλη, για μια ακόμη φορά, στο μένος των γνωστών – αγνώστων, που δηλώνουν αντιεξουσιαστές, αλλά είναι καταγεγραμμένοι στην κοινή συνείδηση σαν μπαχαλάκηδες, αποδείχθηκε ο Βόλος, αφού στη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν μερικές δεκάδες από αυτούς προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές και αναστάτωσαν τη ζωή της πόλης.

Οι μπαχαλάκηδες αυτοί είχαν νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες, με την αστυνομία απλώς να παρακολουθεί…

Στο διάβα τους έσπασαν και ρήμαξαν προθήκες επιχειρήσεων και ταμπέλες τραπεζών, ακόμη και κάμερα ασφαλείας, ενώ κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο όπου ανέγραψαν συνθήματα εναντίον του Δημάρχου, κ. Αχ. Μπέου και του προέδρου του Δημοιτκού Συμβουλίου, κ. Γ. Μουλά γιατί «παραχώρησαν δημοτικό χώρο στη Χρυσή Αυγή για να οργανώσει εκδήλωση το Σάββατο στο Διμήνι».

Συγκεκομμένα έγραψαν συνθήματα πάνω στην πέτρα με μαύρο σπρέι όπως «Μπέος και Μουλάς κάλεσαν στον φασιστο-Λαγό να κάνει εγκαίνια στην πηγάδα του «Μονακό», «Ούτε στο Διμήνι, ούτε πουθενά» και «Φασίστες δολοφόνοι πίσω στις τρύπες σας».

Μετά την επίθεση στο Δημαρχείο μέσω της Ιάσονος, αφού προκάλεσαν και άλλες ζημιές (έσπασαν την τζαμαρία εισόδου και την επιγραφή της εφημερίδας «Θεσσαλία», έσπασαν μια κάμερα υποκαταστήματος της Alpha Bank,ταμπέλες τραπεζών και ενός ενεχυροδανειστηρίου), κατέληξαν στο Πανεπιστήμιο, όπου αφού έσπασαν την πόρτα εισέβαλαν σε αυτό, γύρω στις 9 το βράδυ