ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες συνταξιούχοι διαδηλώνουν μοιράζοντας πενηντάρικα-χαρτοπετσέτες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στα Προπύλαια οι συνταξιούχοι, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη χορήγηση της «μισής 13ης σύνταξης» την οποία χαρακτηρίζουν «ψίχουλα».
Υπολογίζεται πως οι συγκεντρωμένοι είναι πάνω από 5.000 άτομα.

Μάλιστα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση του πρωθυπουργού, την οποία θεωρούν προσβλητική, ορισμένοι συνταξιούχοι μοίρασαν πριν λίγη ώρα χαρτοπετσέτες-χαρτονομίσματα.

Την ίδια βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τον… «μποναμά» που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ)  ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ.

«Για άλλη μια φορά, κατεβαίνουμε στο δρόμο του αγώνα, για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Το κίνημα των συνταξιούχων δεν υποχωρεί, δεν υποτάσσεται, δεν αποδέχεται τετελεσμένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμος Κουμπούρης.

Τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψουν τον ακρωτηριασμό που υπέστησαν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου, το ξεζούμισμά τους από τη ληστρική φορολογία, πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βαβουγιός.

Οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν για όσα αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις απ’ τους συνταξιούχους, οι οποίοι τα έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com