Θεσσαλία

Τρίκαλα: Την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες του ο 5ος Μύλος των Ξωτικών

Πυρετωδώς εργάζονται τα συνεργεία προκειμένου την ερχόμενη Παρασκευή να είναι όλα έτοιμα και να ανοίξουν οι πύλες του Μύλου των Ξωτικών για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala AE δημιουργούν και φέτος το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, για να απολαύσουν οι επισκέπτες με ξεχωριστό τρόπο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Μύλος των Ξωτικών, φέτος, ανοίγει τις πύλες του στις 27 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2016.

Σε έναν τόπο μαγικό, στην πόλη των Τρικάλων ο αλευρόΜυλος Ματσόπουλου φέτος τα Χριστούγεννα ξαναγεννιέται, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Για φέτος, προγραμματίζονται 38 ημέρες λειτουργίας γεμάτες δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαδραστικά εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Και μην ξεχνάτε, όπως διευκρινίζεται, όλα δωρεάν.

Η δωρεάν είσοδος, προστίθεται, στο πάρκο αλλά και η συμμετοχή στις δραστηριότητες ενισχύουν τη δυναμική της εκδήλωσης που συνεχώς αυξάνεται.

Αυτό φάνηκε στην περσινή επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τα 995.000 άτομα.

Οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν τον Άη Βασίλη σε ένα μαγευτικό νησί, τη σταρένια Νεράιδα και τους παράξενους φουρναραίους, το δεντροταχυδρομείο, το κάστρο των ιπποτών της Playmobil, το εργαστήρι γνώσης των ξωτικών, το εργαστήρι ζωγραφικής προσώπου με πραγματική σοκολάτα, το αγαπημένο σε όλους εργαστήρι face painting, το εργαστήρι αναρρίχησης, το εργαστήρι μανιταριών κ.α.

Και καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή: «Τα όμορφα και καινοτόμα Τρίκαλα, η πόλη των εκπλήξεων, της τεχνολογίας, του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό, του Τσιτσάνη, του Ασκληπιού, του Καλδάρα, του Μητροπάνου, του πανέμορφου Ληθαίου, σας περιμένουν. Η γλυκιά, φιλόξενη και ανθρώπινη πόλη των Τρικάλων φορά τα γιορτινά της και υποδέχεται τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους… για τα πιο Ευτυχισμένα Χριστούγεννα της ζωής σας.»