Τοπικά

Του συνδικαλισμού τα περίεργα! Πρώτοι οι ΠΑΣΟΚοι, άφαντοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, «πεθαμένοι» οι Νεοδημοκράτες!

Και όμως ο συνδικαλισμός έχει τη δική του «λογική», που θέλει την παράταξη ΠΑΣΚΕ –Συνεργαζόμενοι, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, να αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Βόλου κερδίζοντας 9 έδρες!!!

Ακολούθησε η ΔΑΣ (ΚΚΕ) με έξι έδρες και τρίτη και καταϊδρωμένη η ΝέοΔημοκρατική ΔΑΚΕ με πέντε έδρες στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ μια έδρα κέρδισε η Εργατική Αυτονομία.

Η ΠΑΣΚΕ εκλέγει δύο αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ και έναν αντιπρόσωπο η ΔΑΣ, ενώ η ΔΑΚΕ δεν εξέλεξε αφού ασχολείται με το να εκλέξει πρόεδρο!!!

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας:

Την ικανοποίηση της για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ ως δεύτερη δύναμη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας που στήριξε το ψηφοδέλτιο ενώ παράλληλα καταγγέλλει ότι στις αρχαιρεσίες φανερώθηκαν αλισβερίσια ανάμεσα στις δυνάμεις που αποδέχονται τη στρατηγική των μεγαλοεργοδοτών.
«Στις αρχαιρεσίες του για το νέο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Βόλου το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ που στήριξε το ΠΑΜΕ κατέλαβε τη δεύτερη θέση διατηρώντας αυξάνοντας ποσοστά, ενώ έφτασε πολύ κοντά στην πρώτη θέση στην ψηφοφορία για τους αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Η ανάδειξη της ΔΑΣ σε δεύτερη δύναμη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που αναδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι δηλώσεις που βγήκαν στη δημοσιότητα παραμονές των αρχαιρεσιών, όπως η δήθεν στήριξη από τον έναν αντιπρόσωπο που είχε το ΜΕΤΑ προς τη ΔΑΣ, έγιναν για να θολώσουν τα νερά, για να βάλουν με ύπουλο τρόπο και το ΠΑΜΕ στο κάδρο των δυνάμεων που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Στις αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση του ΕΚΒ φανερώθηκαν για άλλη μια φορά οι μετακινήσεις και τα αλισβερίσια ανάμεσα στις δυνάμεις εκείνες που κοινός τους παρονομαστής είναι πως αποδέχονται και στηρίζουν τη στρατηγική των βιομηχάνων και μεγαλοεργοδοτών είτε ως καραμπινάτοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές, είτε ως ρεφορμιστές, είτε ως δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ πρώην και νυν. Η εργατική τάξη της περιοχής μας χρειάζεται να ξεμπερδεύει με τις λογικές που πρεσβεύουν οι παραπάνω δυνάμεις. Επίσης οι συνδικαλιστές που προβληματίζονται, αντιλαμβάνονται το που έχουν οδηγήσει αυτές οι λογικές αλλά βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα διάφορα γρανάζια και τους μηχανισμούς που έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, χρειάζεται να κάνουν ένα θαρραλέο βήμα και να περάσουν στην άλλη όχθη».