Τοπικά

Ο Θάνος Θεοδώρου, νέος Δήμαρχος Βόλου

Στην επιλογή του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Τουρισμού, Θάνου Θεοδώρου, ως νέου Δημάρχου για όσο διάστημα διαρκέσει η προσωρινή αργία στην οποία έχει τεθεί ο Αχιλλέας Μπέος, με πρόταση του ιδίου του κ Αχιλλέα Μπέου και ομόφωνη υπερψήφιση των μελών της ομάδας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των ανεξαρτήτων συμβούλων, κ. Νίκου Χαυτούρα και Γιάννη Γρηγορίου και της συμβούλου της β΄ ελάσσονας μειοψηφίας, κ. Κατερίνας Τσοπουρίδου, προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Απείχαν της ψηφοφορίας, αποχωρώντας από τη διαδικασία, η μείζων και η ελάσσων μειοψηφία, η ΛΑΣ και οι έξι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε απέχουν από τα πράγματα της πόλης, αποτελώντας εδώ και καιρό μόνιμη πηγή άρνησης και υπονόμευσης του έργου της Δημοτικής Αρχής.

«Ο Αχιλλέας Μπέος κινητήριος μοχλός»

Ο νέος Δήμαρχος, από τα νεότερα στελέχη της δημοτικής παράταξης του Αχιλλέα Μπέου και με σημαντικό έργο στη θητεία του στην αντιδημαρχία Τουρισμού, τόνισε μεταξύ άλλων, στη δήλωσή που έκανε ευθύς ως εξελέγη ότι και το επόμενο διάστημα θα ασκηθεί η ίδια διοίκηση που επέλεξε ο Μπέος. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως τίποτα δεν αλλάζει στη διοίκηση του δήμου και θα ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές που αποφάσισε εκείνος ο οποίος εκλέχθηκε δήμαρχος. Στην πράξη τίποτα δεν αλλάζει εφόσον ο δήμαρχος θα συνεχίσει να είναι ο κινητήριος μοχλός».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ανέφερε:

“Με την παρούσα θα ήθελα να σας ανακοινώσω την κοινή απόφαση του Δημάρχου μας κυρίου Αχιλλέα Μπέου, εμού, καθώς και όλης της δημοτικής μας ομάδας, να είμαι εγώ το πρόσωπο που θα υποκαταστήσει προσωρινά το Δήμαρχο στην τυπική άσκηση των καθηκόντων του.
Η Δημοτική Αρχή, αλλά ιδιαίτερα εγώ ο ίδιος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει και εξαγγείλει και ειδικά στον τρόπο διοίκησης που επέλεξε ο Δήμαρχός μας Αχιλλέας Μπέος, τα θετικά αποτελέσματα του οποίου ήδη έχουν αντιληφθεί οι δημότες μας από τον πρώτο κιόλας χρόνο θητείας μας.
Είναι για εμένα αυτονόητο και θα πρέπει να είναι και σε εσάς, αλλά και στους δημότες μας ξεκάθαρο ότι ουδέν αλλάζει στην ουσιαστική διοίκηση του Δήμου μας, καθώς παραμένουμε η Δημοτική Αρχή που οι πολίτες επέλεξαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, υπό τις αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές εκείνου που αναδείχθηκε ως Δήμαρχος.
Εννοείται ότι η συνεργασία αλλά και η συμβολή του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη, σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης μας που παραμένουν ανοικτά αλλά και σε νέα που θα προκύψουν. Επομένως στην πράξη τίποτε δεν αλλάζει εφόσον ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να είναι κινητήριος μοχλός.
Για όσους δε, τους διαφεύγει ο Δήμαρχος εκλέγεται μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία αυτή των εκλογών, από τους πολίτες και όχι από τα συμβούλια. Άρα η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου της σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο βολιώτικος λαός.
Η πρόταση του Δημάρχου και η ομόφωνη απόφαση της ομάδας μας με τιμούν ιδιαιτέρως και απόλυτη δέσμευσή μου είναι να ακολουθήσω πιστά τις αποφάσεις του Δημάρχου μας ως προς το πρόγραμμα και τη διοίκηση του Δήμου μας.
Σας καλώ λοιπόν και εσάς ως αντιπολίτευση, να αφήσετε τα κομματικά σας συμφέροντα και να συνεργαστείτε με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δημιουργήσουμε το Βόλο των ονείρων μας, το Βόλο που αγαπάμε, μακριά από κάθε είδους πολιτικές σκοπιμότητες»

Οι συκοφαντίες Παπατόλια

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη σύντομη τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργου Μουλά που υπογράμμισε με έμφαση ότι με την συγκεκριμένη επιλογή στο πρόσωπο του κ. Θεοδώρου κατέρρευσαν τα ψεύδη και οι συκοφαντίες του Λάκη Παπατόλια που μιλούσε για συναλλαγές Μπέου – Μουλά κάτω από το τραπέζι, για να τον αντικαταστήσει αν προέκυπτε ζήτημα. «Ούτε εγώ, ούτε ο Δήμαρχος, είμαστε άνθρωποι τέτοιων πρακτικών» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ. Μουλάς συμπληρώνοντας «και αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη»

Καθήκοντα αντιδημάρχου στη θέση του κ. Θεοδώρου αναλαμβάνει ο κ. Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, ενώ αντιπρόεδρος στο ΣΥΔΙΣΑ ο κ Στέφανος Κάλλης.